Bio producten

Vlierbessenthee

vlierbessenthee
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
1 flink theeglas 10 minuten Makkelijk

Vlierbessen zijn maar heel kort vers te koop. Zodra de bessen rijp zijn, moet je ze plukken en daar heb je hooguit een week of twee per jaar de gelegenheid voor. Gelukkig zijn ze er ook in gedroogde vorm: deze gebruik je in jams, toetjes, gebak, door je muesli en… om er je eigen vlierbessenthee mee te maken! Een eetlepel in je theeglas overgieten met kokend water, 10 minuutjes wachten en klaar. Het hele jaar door genieten van vlierbessen dus!

INGREDIËNTEN

BEREIDEN

  1. doe het fruit in een thee-ei of als je geen thee-ei hebt, los in het theeglas
  2. giet er kokend heet water op en laat 10 minuten trekken
  3. verwijder het thee-ei of giet de thee door een zeefje
  4. voeg naar smaak wat kokosbloesemsuiker of wat honing toe om de thee zoeter te maken)

VARIATIETIPS

  1. laat gedroogde kamille / citroenverbena / groene thee meetrekken met het fruit
  2. doe wat druppels vers citroen- of limoensap bij de thee
  3. maak 6 porties tegelijk in een theekan, laat de thee afkoelen en zet het in de koeling – zeef de koude thee, doe over in een waterkan en maak af met wat takjes verse munt en / of partjes limoen en ijsblokjes voor een verfrissende en gezonde drank voor bij het eten of de borrel
  4. gooi het fruit niet weg na het zeven van de thee of nadat je het thee-ei eruit gehaald hebt, maar roer het door je yoghurt (met muesli)

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links