Bio producten

RECEPTEN

Quinoa-spelt ontbijtje met kaneel, pecannoten en bosvruchten

berry_quinoa

Van de twee typische “oergranen” quinoa en spelt maak je een verrassend en hartverwarmend ontbijtje (of lunch… of tussendoortje… of… wanneer je maar wilt!). Op smaak gebracht met kaneel en agavesiroop, krokant geroosterde pecannoten en friszoete bosvruchten!

Lees meer

Kerstbrood

kerstbrood

Geen kersttafel compleet zonder kerstbrood. Onze variant is extra rijk gevuld met dadels, pistachenoten, amandelen, gekonfijte kersen, cranberry’s en rozijnen. Het subtiel aanwezige vleugje kaneel en de citroenrasp geven het brood een overheerlijke verfijnde smaak. Lekker met een laagje verse biologische boeren roomboter!

Lees meer

Noten-dadeltaartje

Noten-dadeltaartje-kopie

De combinatie van noten en dadels is klassiek en altijd goed. Het knapperige van de noten en het sappige van de dadels komen in dit volle, kruidige taartje samen tot een harmonieus gebakje. Geef er een flinke dot vers geklopte slagroom met zure room bij voor extra feestelijk genieten!

Lees meer

Chutney van dadels, ananas en vijgen

Chutney-van-dadels,-ananas-en-vijgen

Bij de feestdagen hoort natuurlijk feestelijk tafelen en borrelen. Ons chutney recept is kruidig en verrassend: met dadels, ananas, vijgen en winterse specerijen. Heerlijk bij traditioneel gebraad en minstens zo lekker bij een mooie kaasplank!

Lees meer

Pad thai met cashewnoten en grote garnalen

pad_thai

Iedereen die in Thailand is geweest, kent de eetkraampjes op iedere hoek van de straat waar de meest heerlijke geuren vandaan komen. Pad Thai is typisch “streetfood”, recht voor je neus wordt in enkele minuten Thailand’s nationale gerecht voor je klaargemaakt en geserveerd in een bananenblad op krant. De smaken van een goed klaargemaakte Pad Thai “ontvouwen” zichzelf, afhankelijk van waar je op bijt. Essentieel voor de Thaise keuken en dus ook voor Pad Thai is de balans tussen zoet, zout en zuur dus lekker veel proeven tijdens het koken!

Lees meer

De aller-lekkerste vegetarische chili ooit

chili

Chili is de volgende dag nog lekkerder, daarom is dit recept voor een extra grote pan vol overheerlijke chili. Zodat je er de volgende dag of later in de week nog een keer van kunt genieten! In dit recept is de gedroogde variant van de poblano chilipeper gebruikt. Deze pepersoort heeft een dieprode kleur en gerimpeld velletje. Gedroogd is de smaak zoetig, rokerig en medium scherp tot scherp. Het is niet erg als je geen poblano (ook wel “ancho” genoemd) poeder kunt vinden, gebruik in ieder geval chilipoeder van de beste kwaliteit die je kunt vinden. Variatietip: gebruik niet 2 liter groentebouillon maar 1 ½liter water en ½ liter rode wijn. Voeg in het recept dan eerst de wijn toe en laat de alcohol verdampen voordat je de groentebouillon erbij doet.

Lees meer

Salade van quinoa, appel, cranberries en pecannoten met Parmezaanse kaas

quinoa_gerecht_salade

Herfst is… felle kleuren in de bomen en voor het eerst weer warme handschoenen aandoen. Herfst is kastanjes rapen en zoeken naar de beste pompoenen. Herfst is warme chocolademelk en de geur van zelfgemaakte appeltaart. Herfst is salade van quinoa, appel, cranberry’s en pecannoten met Parmezaanse kaas. Herfst is jammie!!

Deze op smaken van de herfst geïnspireerde salade, zit vol knapperige friszoete stukjes appel en zure gedroogde cranberry’s. Boterige, geroosterde pecannoten en luchtige quinoa contrasteren met pittige Parmezaan en zoetzure kaneel vinaigrette. Deze salade is een verrassend voorgerecht voor 8 of lichte lunch voor 4.

Lees meer
Pagina 9 van 9« Meest recente...56789

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links