Bio producten

RECEPTEN

Bananabread

BANANABREAD

Bananabread is zacht, vol en bijzonder van smaak. Vooral wanneer je dit gebak (wat tussen brood en cake in zit) verrijkt met walnoten en dadelstukjes. Pecannoten zijn overigens ook geschikt en doe er wat gedroogde cranberry’s of andere rode bessen bij voor een fris-zoetzuur accent!

Lees meer

Vlierbessenthee

vlierbessenthee

Vlierbessen zijn maar heel kort vers te koop. Zodra de bessen rijp zijn, moet je ze plukken en daar heb je hooguit een week of twee per jaar de gelegenheid voor. Gelukkig zijn ze er ook in gedroogde vorm: deze gebruik je in jams, toetjes, gebak, door je muesli en… om er je eigen vlierbessenthee mee te maken! Een eetlepel in je theeglas overgieten met kokend water, 10 minuutjes wachten en klaar. Het hele jaar door genieten van vlierbessen dus!

Lees meer

Raasdonders met kapucijners uit Groningen

raasdonders

Kaapse raasdonders is een gerecht uit het boek Otje van Annie M.G. Schmidt. Een kookboek wat in 1999 ter hommage aan de schrijfster werd uitgegeven, draagt ook deze naam. Volgens de kok in Otje maak je Kaapse raasdonders door kapucijners, ui en spek bij elkaar in een pan te gooien en het geheel op een vuurtje te zetten. Otje dicht de raasdonders de volgende triviale eigenschappen toe: a) ze zouden helpen tegen liefdesverdriet en b) ze zouden winderigheid veroorzaken. Wat GreenAge betreft lijkt ons recept wel enigszins op dat van Otje. Of de eigenschappen kloppen, durven we niet te zeggen :- ) Maar jammie zijn ze in ieder geval wel!

Lees meer

Kruidige dip van witte bonen

kruidigedipwittebonen

Houmous maak je van kikkererwten. Daarom noemen we dit gerechtje geen “houmous van witte bonen” maar dip van witte bonen. Om grissini in te dippen, om op crostini te smeren, of om bij een stukje vis of vlees te eten. Dip van witte bonen kan altijd en blijft 3-4 dagen goed in de koelkast. Handig dus als je een feestje of borrel hebt en je wilt op de dag zelf niet te lang in de keuken staan!

Lees meer

Gojibessenthee

gojibessenthee

Gojibessen kom je steeds vaker tegen, in allerlei mixen, muesli’s en zelfs koek en gebak. Tip van GreenAge: doe één eetlepeltje gojibessen in een theeglas en giet er kokend heet water op voor een verrassende frisse gojithee. En als je de thee laat afkoelen en met een ijsblokje in een longdrink glas doet, heb je gojilimonade!

Lees meer

Besjebrij (krentjebrij of watergruwel à la GreenAge)

BESJEBRIJ

Krentjebrij (ook wel watergruwel genoemd) is een historisch gerecht uit het noorden van Nederland. “Gruwel” klinkt niet erg gezellig, het is een verbastering van het Engelse woord “gruel” wat “papje, brij” of “moes” betekent. Traditioneel maak je krentjebrij met krenten en rozijnen. GreenAge geeft er een eigen twist aan met een mix van diverse gedroogde besjes en fruitjes.

Lees meer

Duindoornbessenthee

duindoornbessenthee

Duindoornbessen bevatten een enorme hoeveelheid vitamine C: maar liefst 15 keer meer dan een sinaasappel! Zo van de struik zijn ze enorm zuur. Gedroogd een stuk minder en je verwerkt ze in gedroogde vorm heel makkelijk in diverse gerechten (door muesli, in gebak en jams, etc.). En één theelepeltje en kokend heet water maken samen een heerlijk friszure vitamine c-thee!

Lees meer

Freekeh pilav – bijgerecht (lekker bij kip, lams-, kalfs- en rundvlees)

FREEKEH-PILAV-MET-GRIEKSE-YOGHURT-EN-PIJNBOOMPITTEN

Freekeh is een razend populair graan met een ietwat nootachtige, zeer licht gerookte smaak. Freekeh wordt groen geoogst, dus op de piek van de beste voedingswaarden, daarna in het kaf geroosterd en vervolgens gepeld.

Gebroken freekeh lijkt op bulgur. Deze variant gebruik je voor het maken van pilavs, risotto-achtige gerechten, door soep en in salades, om groenten zoals paprika mee te vullen en als bijgerecht bij bijvoorbeeld lamsvlees en kip. De aardse smaak en crunchy bite gaan uitstekend samen met “zoete” specerijen als kaneel.

Hele freekeh gebruik je op precies dezelfde manier als gebroken freekeh, maar is hiernaast ook uitermate geschikt voor stoofschotels, gecombineerd met bijvoorbeeld kip en dadels. Beide freekeh’s kun je daarnaast precies gebruiken zoals je als rijst of couscous of bulgur gebruikt.

Lees meer

Blini met zure room en zalmeitjes

BLINI-MET-ZURE-ROOM-EN-ZALMEITJES-web

Blini zijn Oost-Europese “pannenkoekjes” die veel weg hebben van poffertjes. In Nederland hebben we het vaak over blini’s maar in Rusland is blin enkelvoud en blini dus meervoud. Traditioneel maak je blini met boekweitmeel. Zij van GreenAge gebruikt liever boekweitgrutten en maalt hier dan zelf een redelijk grof meel van, omdat dit meer smaak en textuur geeft aan de blini. Blini eet je liefst warm, met (heel klassiek) zalmeitjes of zelfs kaviaar of gerookte vis maar in de zoete vorm, worden het prachtige brunchhapjes of toetjes!

Lees meer

100% natuurlijk gekleurde paaseieren

ei-recept

Paaseieren, versierd door de kinderen, niet met stiften en verf maar met natuurlijke kleurstoffen van rode kool en kurkuma. Dat smult een stuk gezonder èn leuker met Pasen!

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links