Bio producten

HOOFDINGREDIËNT

Risotto van Calasparra met rode bietjes

RISOTTO-VAN-CALASPARRA-EN-RODE-BIETJES

Zij van GreenAge gebruikt voor risotto het liefst Spaanse rijst. Spaans? Ja, want uit het Spaanse Calasparra komt Calasparra DOP, de geografisch beschermde rijst waar de Spanjaarden traditioneel paella mee maken. Met eigenschappen die misschien nog wel mooier zijn dan die van Italiaanse risottorijst!

Lees meer

Oud Hollandsche bruine bonensoep

bruinebonensoep

Winterweer – of in ieder geval koud weer – vraagt om hartverwarmende soep. In Nederland denkt men dan al snel aan erwtensoep en ja, goed klaargemaakt is erwtensoep een ware wintertraktatie. Minder voor de hand liggend maar minstens even traditioneel, is bruine bonensoep. Naar Oud Hollandsche receptuur het liefst. De bruine bonensoep van GreenAge mag je met reden een “slow food” gerecht noemen: het is geen soep die je in een half uurtje even in elkaar flanst. Het is een “langzame” soep die je met rust, tijd en liefde klaarmaakt om vervolgens genadeloos en “slow” van te genieten!

Lees meer

Oliebollen à la GreenAge

OLIEBOLLEN

De oliebol. Wie kan er zonder? GreenAge niet, maar we houden wel van een beetje variatie dus onze bol zit boordevol cranberries, bosbessen, citroen en appel! Niet moeilijk, maar wel even goed plannen want het deeg moet natuurlijk de tijd krijgen om te rijzen. Varieer met fruit, meel en suikersoorten voor jouw persoonlijke verrassende creatie!

Lees meer

Fris erwtensoepje met munt

FRIS-ERWTENSOEPJE-MET-MUNT

Bij “erwtensoep” denk je al snel aan koud weer, rookworst en een stevige vullende soep. Maar erwtensoep kan ook een stuk lichter en frisser (voor de minder koude herfst- en winterdagen bijvoorbeeld!) Met munt en zure room en goede kwaliteit (groenten)bouillon geef je een totaal nieuwe invulling aan erwtensoep. Enne…. wat gebakken spekjes erdoor mag natuurlijk gerust!

Lees meer

Zelfgemaakte krokante muesli met tropisch fruit en kokos

KROKANTE-MUESLI-MET-TROPISCH-GEDROOGD-FRUIT-&-KOKOS

Krokante muesli maak je heel makkelijk zelf: je neemt havervlokken (of maak een mix van verschillende graanvlokken die je lekker vindt, zoals vlokken van gerst, quinoa, maïs, tarwe, rogge) en roostert ze met wat honing of andere zoet- en krokantmaker goudbruin. Laten afkoelen en mengen met gedroogd fruit van jouw keuze. Natuurlijk kun je ook een (mix van) zaden & pitten gebruiken en diverse noten.

Lees meer

Zelfgemaakte krokante muesli met bessen & rood fruit

KROKANTE-MUESLI-MET-ROOD-FRUIT

Krokante muesli smaakt nog lekkerder, wanneer je er hazelnoten en rood fruit doorheen mengt. Rood fruit en hazelnoten houden van elkaar – net als van muesli! Varieer met de ingrediënten naar hartenlust en je komt vanzelf tot jouw ideale, heel persoonlijke mueslimix! Tip: meng wat gepofte rijst, quinoa of amaranth door je muesli wanneer je het fruit toevoegt, voor een mooi kleurcontrast en afwisselende bite!

Lees meer

Muesli-honingrepen met kokos, noten & gedroogd fruit

MUESLI-HONINGREPEN-MET-NOTEN,-KOKOS-&-GEDROOGD-FRUIT

Mueslirepen zijn het allerlekkerst wanneer je ze zelf maakt. Prettige bijkomstigheid is dat jij bepaalt wat er allemaal in zit! Goed verpakt blijven ze makkelijk 5 dagen goed, dus wanneer je ze in het weekend maakt, heb je voor de hele werkweek je gezonde & snelle ontbijtje of tussendoortje al klaar! Tip: experimenteer met alle soorten noten, zaden en gedroogd fruit die jij lekker vindt tot je jouw ultieme smaakcombinatie gevonden hebt.

Lees meer

Frisse bonensalade met feta en dadels

Frisse-bonensalade-met-feta-en-dadels

Bruine en witte bonen kom je meestal tegen in warme gerechten. Maar koud komen ze minstens even goed tot hun recht. Met dit basisrecept voor een frisse salade kun je eindeloos variëren – vervang dadels voor ander gedroogd fruit en gebruik andere bonen of gerookte kip of zalm in plaats van feta!

Lees meer

Geroosterde paprika-cashew crème

GEROOSTERDE-PAPRIKA-CASHEW-CREME

Deze crème is ongelooflijk jammie op een crostini of cracker met een plakje gegrilde aubergine of courgette. Beetje vers gemalen peper erover en klaar is je hapje voor bij de borrel. Voor een wat grovere crème gebruik je geroosterde cashewnoten (in dat geval hoef je de cashewnoten niet te weken) en voor een gladdere neem je de RAW variant.

Lees meer

Bospaddenstoelensoep met spelt, pompoen, bladpeterselie & bosui

BOSPADDESTOELENSOEP-MET-SPELT,-POMPOEN-EN-BOSUI

Dit onweerstaanbare soepje is inmiddels een GreenAge klassieker & favourite op onze proeverijen en kookdemo’s. Iedereen die hem al eens geproefd heeft, weet waarom. Aardse, pure smaken van spelt, pompoen en bospaddenstoelen, gaan samen met frisse bosui en bladpeterselie. Iemand nog een tweede kopje?

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links