Bio producten

KOKOSBLOESEMSUIKER

Vlierbessenthee

vlierbessenthee

Vlierbessen zijn maar heel kort vers te koop. Zodra de bessen rijp zijn, moet je ze plukken en daar heb je hooguit een week of twee per jaar de gelegenheid voor. Gelukkig zijn ze er ook in gedroogde vorm: deze gebruik je in jams, toetjes, gebak, door je muesli en… om er je eigen vlierbessenthee mee te maken! Een eetlepel in je theeglas overgieten met kokend water, 10 minuutjes wachten en klaar. Het hele jaar door genieten van vlierbessen dus!

Lees meer

Gojibessenthee

gojibessenthee

Gojibessen kom je steeds vaker tegen, in allerlei mixen, muesli’s en zelfs koek en gebak. Tip van GreenAge: doe één eetlepeltje gojibessen in een theeglas en giet er kokend heet water op voor een verrassende frisse gojithee. En als je de thee laat afkoelen en met een ijsblokje in een longdrink glas doet, heb je gojilimonade!

Lees meer

Besjebrij (krentjebrij of watergruwel à la GreenAge)

BESJEBRIJ

Krentjebrij (ook wel watergruwel genoemd) is een historisch gerecht uit het noorden van Nederland. “Gruwel” klinkt niet erg gezellig, het is een verbastering van het Engelse woord “gruel” wat “papje, brij” of “moes” betekent. Traditioneel maak je krentjebrij met krenten en rozijnen. GreenAge geeft er een eigen twist aan met een mix van diverse gedroogde besjes en fruitjes.

Lees meer

Duindoornbessenthee

duindoornbessenthee

Duindoornbessen bevatten een enorme hoeveelheid vitamine C: maar liefst 15 keer meer dan een sinaasappel! Zo van de struik zijn ze enorm zuur. Gedroogd een stuk minder en je verwerkt ze in gedroogde vorm heel makkelijk in diverse gerechten (door muesli, in gebak en jams, etc.). En één theelepeltje en kokend heet water maken samen een heerlijk friszure vitamine c-thee!

Lees meer

Blini met zure room en zalmeitjes

BLINI-MET-ZURE-ROOM-EN-ZALMEITJES-web

Blini zijn Oost-Europese “pannenkoekjes” die veel weg hebben van poffertjes. In Nederland hebben we het vaak over blini’s maar in Rusland is blin enkelvoud en blini dus meervoud. Traditioneel maak je blini met boekweitmeel. Zij van GreenAge gebruikt liever boekweitgrutten en maalt hier dan zelf een redelijk grof meel van, omdat dit meer smaak en textuur geeft aan de blini. Blini eet je liefst warm, met (heel klassiek) zalmeitjes of zelfs kaviaar of gerookte vis maar in de zoete vorm, worden het prachtige brunchhapjes of toetjes!

Lees meer

Citroen-amandel-maanzaad cake(jes)

citroen-amandel-cakejes

In Amerika en Engeland is “lemon poppyseed cake” een geliefde lekkernij. Er zijn allerlei varianten van deze cake en die van GreenAge is met gemalen amandelen en wat minder bloem – want amandelen zorgen voor een heerlijk volle, romige smaak en maken de cake(jes) heerlijk luchtig!

Lees meer

Thaise curry met inktvis

RECEPT-VAN-DE-MAAND-thaise-curry-inkvip

De sleutel tot de beste Thaise curry is: zorg dat je alle ingrediënten indien nodig gewassen, gesneden, gehakt en in kommetjes hebt klaarstaan, samen met de smaakmakers als vissaus. En zorg dat de rijst al bijna klaar is, wanneer je je wok op het vuur zet. Want deze zonnige Thaise curry is, binnen enkele minuten klaar en op zijn lekkerst als je het meteen opeet.

Lees meer

Chocoladetruffels van rauwe cacao, adukibonen, cranberries en pistachenoten

chocoloadetruffels-van-rauwe-cacao

In de Aziatische keuken spelen adukibonen een glanzende hoofdrol in diverse gebakjes en taartjes. En je maakt er de heerlijkste chocoladetruffels van. Varieer met pistachenoten, geraspte kokos en fijngehakte gedroogde frambozen om de truffels doorheen te rollen voor de kleurigste (glutenvrije) bonbons!

Lees meer
Pagina 2 van 212

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links