4 personen | ca. 35 minuten + afkoelen | Makkelijk |
Met quinoa maak je net zo makkelijk verrukkelijke toetjes als hartige gerechten. Dit recept is voor een heerlijk fris en verrassend dessert. Je maakt het makkelijk van te voren, in kleine glaasjes of in 1 grote schaal met een royale laag vers fruit erop.
INGREDIËNTEN
- 500 ml kokosmelk
- 100 ml room
- 50 gram suiker
- 1 ei
- het merg van 1 vanillestokje
- heel fijn geraspte schil van 1 onbehandelde limoen
- 4 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- 1/4 theelepel zout
- 175 gram GreenAge witte quinoa
- 150 gram aardbeien
- 1/2 eetlepel fijne kristalsuiker
- 75 gram geroosterde gehakte pistachenoten
BEREIDEN
- verwarm kokosmelk, room, suiker, zout, vanillemerg, kardemompeulen en het kaneelstokjes
- zodra het mengsel bijna kookt, voeg je de quinoa toe
- zet het vuur half hoog en gaar de quinoa in ca. 20 tot 30 minuten, totdat de quinoa gaar en het vocht opgenomen is (als het mengsel wat droog is en/of de quinoa nog een beetje hard, voeg dan een extra scheutje kokosmelk of room toe en gaar eventueel nog even door)
- haal de pan van het vuur en verwijder kaneelstokje en kardemompeulen
- laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koeling tot gebruik
- snijd de aardbeien in gelijkmatige partjes en meng ze met een halve eetlepel suiker, zet weg in de koeling tot gebruik
- schep de quinoa in de coupes en strooi de rest van de aardbeien eroverheen en maak af met wat gehakte pistachenoten
VARIATIETIP
- gebruik ander zacht fruit zoals frambozen, GreenAge wilde bosbessen en/of GreenAge mango
- gebruik GreenAge zwarte quinoa of GreenAge rode quinoa of gebruik verschillende kleuren quinoa door elkaar
- pof wat quinoa in een droge koekenpan met deksel en strooi vlak voor het opdienen over de coupes