Bio producten

Quiche met abrikozen, cashewnoten & gekarameliseerde uitjes

DEEG-EN-DEEGROLLER-BIJ-VORM
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
ca. 12 stukken ca. 1 uur +
75 minuten
in de oven
Makkelijk

Quiche is er is allerlei vormen en smaken. Het recept hieronder is voor een vegetarische variant met cashewnoten, abrikozen en gekarameliseerde uitjes. Een beetje pittige geitenkaas en tijm maken de balans tussen zoet, zuur en hartig compleet. Zowel warm als koud lekker en met een frisse groene salade met tomaatjes erbij, heb je een complete en verrassende maaltijd op tafel! Tip: maak de quiche in minivormpjes voor een “anders dan anders” hapje voor bij de borrel of als voorafje.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram bloem
  • 125 gram roomboter in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels water
  • 1 ei
  • ¼ theelepel zout
  • stukje boter (om de vorm mee in te vetten)
  • 3 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 150 gram GreenAge cashewnoten RAW
  • 200 gram geitenroomkaas
  • 5 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gram oude geitenkaas, geraspt
  • de blaadjes van 5 takjes verse tijm, fijngesneden
  • 4 grote uien in dunne ringen gesneden
  • flinke scheut milde olijfolie
  • 4 eetlepels (tijm)honing
  • peper en zout

BEREIDEN

  1. week de abrikozen ca. 10 minuten in en kom met kokend heet water, maak ondertussen het deeg
  2. kneed een soepel deeg van bloem, ei, boter, water en zout
  3. verpak het deeg in een stuk huishoudfolie en laat 45 minuten rusten, maak ondertussen de vulling
  4. giet de abrikozen af, dep ze droog en snijd in reepjes van ca. ½ cm breed
  5. rooster de cashewnoten enkele minuten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en laat ze op een bord afkoelen
  6. verwarm een flinke scheut milde olijfolie in een wok of grote koekenpan, fruit hierin ca. 3 minuten de uienringen, draai dan het vuur laag en karameliseer de uien in ca. 30 minuten goudbruin en zacht (ze smaken dan ietwat zoetig)
  7. meng roomkaas, eieren en crème fraîche, breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout
  8. hak de cashewnoten grof en meng met de abrikozenreepjes, de uienringen en tijm
  9. vet een springvorm met een doorsnede van ca. 24 cm in met een klontje boter
  10. rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de vorm, prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met broodkruim
  11. doe het abrikozenmengsel in de vorm en giet het roomkaasmengsel eroverheen
  12. “schud” zachtjes met de vorm zodat het roomkaasmengsel zich goed tussen en over het abrikozenmengsel verdeelt
  13. strooi de oude geitenkaas erover en zet in het midden van de oven, bak in ca. 75 minuten gaar en goudbruin (kijk af en toe of de bovenkant niet te donker wordt, eventueel kun je halverwege een stuk aluminiumfolie over de vorm heen leggen)
  14. haal de quiche uit oven en bestrijk met de honing
  15. lekker met bijvoorbeeld een frisse groene salade met feta en tomaatjes

 

VARIATIETIP

  • in plaats van zelf deeg maken, kun je ook 8 plakjes bladerdeeg gebruiken
  • voeg 1 eetlepel ras el hanout of currypoeder toe aan de uien wanneer je het vuur lager draait

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links