Bio producten

Kokoscheesecake

KOKOSCHEESECAKE2
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
12 stukken 25 minuten + 90 minuten bakken en afkoelen Makkelijk

Cheesecake is er in vele varianten. Deze versie met kokos bak je “New York” style en met roomkaas en eieren in de oven. Hij is behoorlijk vullend, dus snijd er kleine puntjes van. Maak de cheesecake ook eens in een vierkante of rechthoekige vorm en snijd er kleine vierkantjes van, voor een minitoetje of als onderdeel van een toetjesbuffet of high tea!

INGREDIËNTEN

  • 65 gram gemalen koekjes naar keuze (bijvoorbeeld havermoutkoekjes)
  • 65 grof gemalen noten naar keuze (GreenAge pecannoten en GreenAge amandelen of een mix hiervan zijn het meest geschikt)
  • 150 gram GreenAge kokos, licht geroosterd en gemalen in de keukenmachine
  • sap van 1 limoen
  • 50 ml kokosolie
  • 750 gram verse roomkaas
  • 6 grote eieren
  • 75 gram GreenAge kokosbloesemsuiker
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml room
  • het merg van 1 vanillestokje

BEREIDEN

  1. warm de oven voor op 165 graden
  2. leg een velletje bakpapier op de bodem van een springvorm
  3. smelt de kokosolie in een pannetje, haal van het vuur en meng met 1 el limoensap, de gemalen koekjes en noten, een snuf zout en de helft van de gemalen kokos
  4. verdeel over de bodem van de springvorm, druk goed aan en zet in de koeling tot je de vulling erop gaat gieten
  5. klop de roomkaas met de suiker met een elektrische mixer, meng er daarna 1 voor 1 de eieren door
  6. voeg room, kokosmelk, vanillemerg, de rest van het limoensap en de helft van de overgebleven kokos toe en klop stevig tot alle ingrediënten goed gemengd zijn
  7. giet de vulling op de bodem en zet net iets onder het midden in de oven
  8. bak de cheesecake in ca. 90 minuten gaar (controleer de gaarheid door een houten satéprikker in het midden van de cheesecake te prikken, wanneer deze er “schoon” uit komt, is de cheesecake gaar)
  9. haal de cheesecake uit de oven, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koeling tot gebruik
  10. haal de cheesecake uit de springvorm en bestrooi met de overgebleven kokos (of bedek er de rand van de cheesecake mee)
  11. snijd in puntjes en serveer

VARIATIETIPS

  1. cheesecake is 1 dag na het maken op zijn lekkerst, dus als het even kan, maak je hem de dag voor je hem wilt serveren
  2. lekker met vers rood fruit (mengen met een el citroensap en een el suiker) of verse mango (eventueel over de cheesecake scheppen)
  3. roer een bakje crème fraiche los met wat geraspte limoenschil en serveer bij de cheesecake
  4. bestrooi de taart met rietsuiker en karameliseer de suiker met een “brulee” brander

EERLIJK ETEN
Dit recept schreef Zij van GreenAge voor Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links