Bio producten

Frisse speltsalade met feta, munt en lente-uitjes

frisse-speltsalade
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen bereidingstijd 30 minuten
+ 1 uur weken
Makkelijk

Spelt is een stoer “oer”graan en een perfecte basis voor frisse bijgerechten zoals deze salade met feta, munt en lente-uitjes. De milde honing-citroendressing met knoflook maakt het af. Voeg voor een leuke variant op dit recept wat geroosterde pecannoten of in citroensap geweekte rozijnen toe!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge spelt
  • de blaadjes van een bosje verse munt, grof gehakt
  • 6 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 75 gram feta, gebrokkeld
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout
  • een scheut extra vergine olijfolie
  • sap van 2 tot 3 citroenen

BEREIDEN

  1. week en kook het spelt volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen
  2. verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de knoflook
  3. let op dat de knoflook niet bruin wordt want dan wordt het bitter
  4. zet de knoflook weg en lat afkoelen
  5. voeg alle overige ingrediënten toe aan het spelt behalve 1 eetlepel munt, 1 eetlepel lente-uitjes en 1 eetlepel feta
  6. maak een dressing van honing, citroensap, olijfolie en de knoflook, breng op smaak met peper en zout
  7. doe de salade in een mooie schaal, besprenkel met de dressing, feta, munt en lente-uitjes

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links