25 kleine stukjes | 30 minuten + 4 uur koelen |
Makkelijk |
Wanneer bij ons de zomer begint, is het winter in Brazilië. In juni vieren de Brazilianen “Festa Juninha” en daar hoort dit fris en zomers gebakje / toetje bij van tapioca & kokos. Met een stengel sereh, vanille en limoenrasp geef je er je eigen frisse en kruidige twist aan.
INGREDIËNTEN
- 400 gram GreenAge kokos
- 100 gram GreenAge kokosbloesemsuiker
- 1 liter kokosmelk
- 150 ml water
- 500 gram tapioca parels (fijn formaat)
- snufje zout
- 1 serehstengel, gekneusd
- het merg van 1 vanillestokje + het opengesneden stokje
- rasp en sap van 1 limoen
- 1 blikje gecondenseerde melk
BEREIDEN
- breng kokosmelk met water, kokosbloesemsuiker, sereh, vanille en zout aan de kook
- doe de tapiocaparels in de kokende kokosmelk en sudder zachtjes 30 minuten tot de tapioca gaar is
- vis vanillestokje en sereh eruit (en gooi ze weg)
- voeg 300 gram van de kokos toe, roer goed door
- zet het vuur uit en laat de “pudding” afkoelen tot kamertemperatuur
- roer limoensap en –rasp erdoor
- stort de “pudding” in een platte schaal van ca. 25 x 25 cm
- laat verder afkoelen in de koelkast
- verdeel de rest van de kokos over de “cuscuz” en snijd in blokjes
- schep er (naar wens) gecondenseerde melk overheen
TIPS
- je kunt de kokosflakes eventueel kort fijnhakken in een blender of keukenmachine voor een gebak met fijnere structuur
- in plaats van kokosmelk kun je ook gewone melk / soyamelk of bijvoorbeeld amandelmelk gebruiken
- gebruik vers passievruchtensap in plaats van limoensap (sap van 1-3 passievruchten)