Bio producten

Dadel-walnoten tapenade met balsamico

DADEL-WALNOTEN-TAPENADE-MET-BALSAMICO
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
10 minuten Makkelijk

Dadels en walnoten gaan uitstekend samen met diverse kaassoorten. Gewoon puur en los erbij of samen verwerkt in een zoetzure tapenade die je bij je kaasplankje serveert. Deze tapenade doet het ook geweldig bij (koude) gerookte kip, kalkoen en eend of (kalfs)rollade!

INGREDIËNTEN

  • 100 gram dadels zonder pit, grof gehakt
  • 40 gram walnoten, grof gehakt
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • enkele eetlepels milde olijfolie of water (optioneel)
  • versgemalen peper en zout

BEREIDEN

1. doe alle ingrediënten behalve olijfolie en peper en zout in een blender of keukenmachine en pureer tot een grove tapenade, naar wens kun je de tapenade wat fijner en dunner maken door een klein beetje milde olijfolie of water toe te voegen
2. breng op smaak met peper en zout

 

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links