4 personen | bereidingstijd 30 minuten + 8 uur weken + 45 minuten koken |
Makkelijk |
Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!
INGREDIËNTEN
- 100 gram gedroogde GreenAge kikkererwten
- 200 gram GreenAge bulgur
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- de blaadjes van 6 takjes munt, fijn gehakt
- de blaadjes van 6 takjes koriander, fijn gehakt
- 50 gram amandelen, geroosterd
- de pitjes van 1 goed rijpe granaatappel of GreenAge granaatappelpitjes
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel grove mosterd
- peper en zout
- een scheut extra vergine olijfolie
- sap van 1 tot 3 citroenen
BEREIDEN
- week en kook de kikkererwten volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen
- verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalotten en knoflook
- voeg de bulgur toe, roer even om
- giet er zoveel heet water bij als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten
- draai het vuur uit en laat de bulgur ca. 15 minuten rusten
- roer de bulgur los en laat enigszins afkoelen
- voeg alle overige ingrediënten toe behalve de amandelen en 1 eetlepel gehakte munt en koriander
- maak een dressing van honing, citroensap, mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout
- doe de salade in een mooie schaal, besprenkel met de dressing, amandelen en 1 eetlepel munt en koriander