Bio producten

Bospaddenstoelensoep met spelt, pompoen, bladpeterselie & bosui

BOSPADDESTOELENSOEP-MET-SPELT,-POMPOEN-EN-BOSUI
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
ca. 30 min.
+ 1 uur weken
Makkelijk

Dit onweerstaanbare soepje is inmiddels een GreenAge klassieker & favourite op onze proeverijen en kookdemo’s. Iedereen die hem al eens geproefd heeft, weet waarom. Aardse, pure smaken van spelt, pompoen en bospaddenstoelen, gaan samen met frisse bosui en bladpeterselie. Iemand nog een tweede kopje?

INGREDIËNTEN

  • ¼ zakje GreenAge spelt
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, geperst
  • Milde olijfolie
  • 80 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) of andere gedroogde paddenstoelen
  •  100 gram kastanjechampignons in vieren gesneden
  • 150 gram gemengde paddenstoelen in vieren gesneden
  • 150 ml madeira
  • 1 ½ liter (zelfgemaakte) paddenstoelenbouillon of bouillon van 2 porcini- of paddenstoelenbouillonblokjes
  •  200 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • de blaadjes van  stelen peterselie, fijngehakt
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • peper en zout

BEREIDEN

1. spoel het spelt in een vergiet af of zeef onder koud stromend water
2. doe het spelt in een kom en giet er koud water bij tot het net onder staat
3. laat het spelt een uurtje weken
4. doe de geweekte paddenstoelen in een keukenmachine of blender en pureer ze
5. giet het weekvocht door een kleine zeef en zet weg tot gebruik
6. giet het spelt af (het water gooi je weg)
7. breng een ruime pan water aan de kook en kook het spelt in ca. 20 minuten beetgaar
8. fruit sjalot en knoflook in een scheutje olijfolie (niet bruin laten worden)
9. doe er champignons bij, fruit een minuutje mee
10. draai het vuur hoog en doe er de gepureerde porcini bij, fruit een minuutje mee
11. blus af met madeira, roer even om en wacht tot de alcohol verdampt is (dit duurt enkele minuten)
12. giet de bouillon en het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen erbij en breng aan de kook
13. draai het vuur laag, voeg pompoen, gemengde paddenstoelen en spelt toe en laat 5 minuutjes zachtjes garen
14. breng op smaak met peper en zout
15. strooi bosui en peterselie over de soep en serveer direct
16. lekker met knapperig, vers brood, olijfolie en grof zeezout om het brood in te dippen!

 

 

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links