Bio producten

Bananabread

BANANABREAD
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
12 plakken 20 min + 60 min bakken Makkelijk

Bananabread is zacht, vol en bijzonder van smaak. Vooral wanneer je dit gebak (wat tussen brood en cake in zit) verrijkt met walnoten en dadelstukjes. Pecannoten zijn overigens ook geschikt en doe er wat gedroogde cranberry’s of andere rode bessen bij voor een fris-zoetzuur accent!

INGREDIËNTEN

  • 250 gram bloem
  • 100 gram fijn gemalen GreenAge walnoten (in je keukenmachine)
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 3 tl bakpoeder
  • 150 gram GreenAge kokosbloesemsuiker
  • de heel fijn geraspte schil van 1 onbehandelde limoen
  • 4 eieren
  • 250 ml kokosolie of milde olijfolie of zonnebloemolie
  • 8 overrijpe bananen: 6 bananen fijn geprakt en 2 bananen in de lengte in dunne plakken gesneden
  • 125 gram GreenAge dadelstukjes
  • 100 gram GreenAge walnoten, grof gehakt
  • 3 el honing

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier (laat aan alle randen enkele centimeters erboven uitsteken).
  2. Meng Bloem, fijn gemalen walnoten, kaneel, snufje zout, bakpoeder, suiker, vanillemerg en limoenschil in een grote mengkom. Klop de eieren met de olie los in een andere kom, meng banaan en dadelstukjes erdoor en schep samen met de grof gehakte walnoten door het bloemmengsel.
  3. Doe het deeg in de bakvorm en beleg met de bananenplakjes in een mooi patroon. Bestrijk de bananenplakjes met een dun laagje honing.
  4. Zet de vorm net iets onder het midden van de oven en bak je bananabread in ca. 50-60minuten gaar. Kijk tussendoor af en toe of de bovenkant niet te donker word, zo ja : leg er dan losjes een vel aluminiumfolie op.
  5. De gaarheid controleer je dor een satéprikker in het midden van het gebak te prikken, wanneer deze er schoon uit komt, is je bananabread klaar, anders nog even door laten garen.

VARIATIETIPS

  1. varieer met noten: meng of vervang de walnoten bijvoorbeeld met pecannoten, hazelnoten, amandelen.
  2. vervang de helft van de bananen met verse fijngehakte mango
  3. voeg een handje chocolatechips toe aan het deeg
  4. vervang de gemalen walnoten met geraspte kokos en de grof gehakte walnoten met in dunne reepjes gesneden gedroogde ananas en / of mango
  5. in plaats van kokosbloesemsuiker kun je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken of 150 ml agave- / maple- of rijstsiroop
  6. eng het merg van 1 vanillestokje door bloem, amandelmeel, etc.

EERLIJK ETEN
Dit recept schreef Zij van GreenAge voor Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links