Bio producten

Amandelpesto

AMANDELPESTO
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
1 kommetje vol 15 minuten Makkelijk

Deze pesto ziet eruit als de klassieke pesto Genovese maar is het niet. Pesto Genovese maak je traditioneel met pijnboompitten en zónder knoflook. Maar je kunt in plaats van pijnboompitten natuurlijk ook noten gebruiken, zoals cashew, walnoot of in dit geval: amandelen. En omdat wij bij GreenAge dol op knoflook zijn, mag dat er ook bij! Heerlijk op een broodje oude kaas met zoete rode paprika of door pasta. Buon apetito!

INGREDIËNTEN

  • 75 gram GreenAge amandelen (geblancheerd)
  • 50 gram verse basilicumblaadjes, in reepjes gescheurd

  • 1 teenknoflook, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout & vers gemalen peper
  • extra vergine olijfolie

BEREIDEN

  1. rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen en hak ze daarna grof 

  2. doe de basilicum, knoflook en een beetje zout en peper in een keukenmachine of blender en laat de machine kort draaien 

  3. voeg de helft van de amandelen toe en laat de machine weer even draaien tot alle ingrediënten gehakt zijn – maal echter niet té fijn 

  4. doe het mengsel in een kom, roer er de Parmezaanse kaas door en voeg zoveel olijfolie toe als nodig is voor een mooie pesto-structuur en -dikte 

  5. breng op smaak met peper en zout

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links