Bio producten

PEULVRUCHTEN

Adukibonen

ROODBRUINE KLEINTJES VOL CULINAIRE MOGELIJKHEDEN!

De aduki is het roodbruine boontje van een éénjarige vlinderbloemige klimplant. Deze boon is kleiner en ronder dan bijvoorbeeld witte bonen of zwarte bonen. Aduki’s zijn notig en ietwat zoetig en worden daarom in heel Azië met name in zoete gerechten gebruikt. In Europa en Amerika kent deze boon echter ook hartige toepassingen.   Adukibonen week je eerst een nachtje, waarna je ze kookt en verder verwerkt. Maak er zelf bonenpasta van als basis voor een Aziatisch dessert of gebruik […]

Lees meer

Witte bonen

OUDE ROT IN HET TOMATENSAUSVAK – NIEUWKOMER IN VERRASSENDE TAPENADES!

Bonen zijn de zaden van vlinderbloemige planten uit de peulvruchtenfamilie, vol krachtige voedingsstoffen, zoals vezels, anti-oxidanten, eiwitten, mineralen en vitaminen. Bonen zijn er in bijzonder veel verschillende verschijningen, waaronder zwarte, witte en Borlotti bonen. Allen zijn ze even gezond en bevatten ze 3 tot 4 keer meer eiwitten dan granen. Dat maakt ze zeer geschikt voor een vegetarisch menu.   Witte bonen zie je vooral terug in gerechten waarin de bonen “gebakken” worden, in ovenschotels bijvoorbeeld. Van Franse “cassoulet” tot […]

Lees meer
Pagina 3 van 3123

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links