Bio producten

NOTEN

Pompoenpitten RAW

“GREEN AND LEAN” TREAT (EN ZEKER GEEN TRICK!)

Ook de pompoen is een oudgediende binnen het huidige aanbod van voedingsmiddelen: tussen 11.000 tot 9.000 jaar geleden teelden Zuid- en Midden-Amerikaanse volkeren deze groenten al. Vanwege hun voedzame vruchtvlees & steeltoppen (want ook deze kun je van een aantal pompoensoorten eten) & vanwege de oliehoudende zaden. Net als van zonnebloempitten, kun je van pompoenpitten olie persen.   Gedroogde pompoenpitten kun je zo eten of roosteren – uit de hand, door salades & muesli’s maar bijvoorbeeld ook in warme gerechten: […]

Lees meer

Zonnebloempitten RAW

JE ZONNETJES IN HUIS. EN SLA, EN MUESLI. EN BROOD. EN ZO UIT DE HAND. EN…

Velden vol knalgele bloemen, bloemen die hun kopjes meedraaien met de weg die de zon aflegt. Bloemen die hun kopjes laten hangen als het regent om hun binnenkant met zaadjes (pitten) toe te dekken en zo te beschermen tegen vocht en kou. Wie kent ze niet? Al dan niet zelf “in real life” gezien of op foto’s: zonnebloemen. De zaden (pitten) van deze bloemen kennen we als gezonde snack of als verrijker van salades en brood. Al 5000 jaar geleden […]

Lees meer

Superfoody mix

NOTEN, FRUIT & RAUWE CACAO + SUPER EN GEZOND VOOR JOU!

Hazelnoten, amandelen & paranoten gaan hand in hand met rauwe cacaonibs, gojibessen, moerbeien en incabessen in onze Superfoody mix. Met recht Super, want naast overheerlijk, ook prachtig om te zien en supergezond!  

Lees meer

Pecannoten RAW

AMERIKA’S BESTE NOOT!

De meeste pecannoten komen uit de subtropische gebieden van Noord-Amerika en zo ook die van GreenAge. Maar dan wel heel bijzondere: mooi klein en daardoor subtiel en delicaat van smaak! Pecannoten lijken qua vorm en smaak een beetje op walnoten, maar dan verfijnder. Pecannoten kun je zo uit het zakje eten of even roosteren en eventueel bestrooien met jouw persoonlijk kruidenmix. Daarnaast bak je de lekkerste koeken en taarten met pecannoten. Of even karameliseren met wat kokosbloesemsuiker voor een zoete […]

Lees meer

Walnoten RAW

MET DE HAND MET LIEFDE EN ZORG GEKRAAKT!

Walnoten van GreenAge komen uit Moldavië, tussen Oekraïne en Roemenië. Daar worden de rijpe noten met de hand geraapt en op roosters in de buitenlucht gedroogd. Het kraken van de harde schil is een precies werkje en gebeurt met de hand. Daarna drogen de walnoten nog wat verder en uiteindelijk komen ze naar Nederland en vinden ze hun weg naar GreenAge zakjes. Walnoten zijn rauw een lekkernij maar je kunt ze ook verwerken in koek en gebak. Daarvoor kun je […]

Lees meer

Paranoten RAW

BOWLINGBAL VOL TROPISCHE REGENWOUDSNOEPJES!

Paranoten komen uit het Zuid-Amerikaans regenwoudgebied, vandaar de Franse benaming “Noix du Brésil”, noot van Brazilië. GreenAge paranoten komen uit het Boliviaanse Amazonestroomgebied, uit de Ribealta regio. De bomen zijn niet te kweken, onze boeren gaan het regenwoud in om de bomen te verzorgen en uiteindelijk de rijpe noten te rapen. Deze zitten met ongeveer 20-30 stuks samen in 1 grote schil, een soort kokosnoot. Maar dan bommetjevol paranoten dus. Paranoten zijn rauw lekker en doen het ook uitstekend in […]

Lees meer

Pijnboompitten RAW

OH DENNEBOOM< WAT ZIJN JE PITJES WONDERSCHOON!

Er zijn zo’n 100 verschillende soorten pijnbomen (dennen), waarvan er ongeveer 20 eetbare pitjes hebben. Deze pitjes zijn de zaden die vrij komen wanneer de dennenappels rijp zijn. Om deze zaden zitten een harde vliesjes en na deze te kraken, kom je bij de pijnboompitten. Onze pijnboompitten komen uitsluitend van de Pinus Koraiensis en vormen daarom geen risico voor smaakvervorming (wat nogal eens voorkomt bij pijnboompitten die afkomstig zijn van andere Aziatische dennen).   Pijnboompitten raw kun je zo eten, […]

Lees meer

Amandelen & zeezout

SICILIAANS TEMPERAMENTVOL ZEEZOUTJE!

Overheerlijke Siciliaanse Tunono amandelen hebben wij voor jou geroosterd en subtiel gezouten met Middellands Zeezout. Een onweerstaanbare luxe snack voor bij de borrel of bij ieder ander amandelmoment!   Amandelbomen komen van nature voor in het Middellands Zeegebied, waar ze in het voorjaar prachtige wit-roze bloesems dragen. De amandelen zijn eigenlijk de zaden van steenvruchten die uit deze bloesems groeien. Onze amandelen komen uit Italië, van het eiland Sicilië om precies te zijn. Omdat wij de voorkeur geven aan de […]

Lees meer

Amandelen RAW

RAUWE SICILIANEN!

Amandelbomen komen van nature voor in het Middellands Zeegebied, waar ze in het voorjaar prachtige wit-roze bloesems dragen. De amandelen zijn eigenlijk de zaden van steenvruchten die uit deze bloesems groeien.   Onze amandelen komen uit Italië, van het eiland Sicilië om precies te zijn. Omdat wij de voorkeur geven aan de delicatere smaak van deze Italiaanse noten ten opzichte van de meestal verkochte Spaanse of Californische amandelen.   Siciliaanse Tuono Amandelen raw eet je zo uit het vuistje of […]

Lees meer

Studentikoosje

TE DEFTIG OM HAVER TE HETEN!

GreenAge brengt je de grote & luxe zus van de oude vertrouwde studentenhaver. Met Siciliaanse geroosterde (ongezouten) amandelen & Vietnamese cashewnoten. Het fruitige van deze mix komt van Peruaanse tropische incabessen, Mediterrane moerbeien & sultana’s en Canadese cranberries. Liefkozend hebben we haar “Studentikoosje – de luxe” genoemd, afgeleid van studentenhaver maar waarom heet studentenhaver eigenlijk studentenhaver? GreenAge zocht en vond verschillende definities: “Mengsel van amandelen en rozijnen” & “mengsel van allerlei noten en rozijnen of andersoortig gedroogd fruit.” Waarschijnlijk is […]

Lees meer
Pagina 3 van 512345

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links