Bio producten

ITALIAANSE DELICATESSEN

Kappertjes in zout

STEVIG & ZILT!

Kappertjes in zout bewaard, zijn wat minder bekend en worden minder gebruikt. Onterecht vinden Hij en Zij van GreenAge, want juist gezouten kappertjes zijn lekker stevig en knapperig en geven daardoor een lekkere “bite” aan uiteenlopende gerechten. Het zout spoel je er af en wat overblijft, zijn frisse kappertjes, niet zuur en niet zacht en geschikt om te gebruiken door en over salades, pasta’s, gemengd met fijngehakte goed rijpe tomaatjes en uitjes voor bij vis of vlees en in traditionele […]

Lees meer

Kappertjes in azijn

ZACH & FRISZUUR!

De meeste kappertjes rijpen in een mengsel van azijn en water. Dit maakt de kappertjes friszuur van smaak en relatief zacht. Je gebruikt ze in allerlei hartige gerechten die een “zuurtje” kunnen gebruiken en serveert ze zo uit het potje bij antipasti. Tip: strooi ze over beetgaar gekookte pasta met geweekte rozijnen, makreel en geroosterde pijnboompitjes en maak af met extra vergine olijfolie!   Kappertjes zijn de bloemknopjes van de Capparis Spinosa. Laat je ze doorgroeien en uitbloeien, dan vormen […]

Lees meer

Artisjokharten

HET DELICATE HART VAN EEN HARDE DISTEL!

Voor de artisjokharten (in olie en kruiden) die bedoeld zijn als antipasti (de Italiaanse tapas) of door een salade, gebruikt men artisjokvarianten die eind april / begin mei volgroeid zijn. Kleine kopjes, met malse, zachte harten en dito smaak. Omdat ze binnen 8 uur na de oogst al in de potjes gaan, verrijkt met kruidige olie, maakt dat deze juwelen prachtig blank van kleur zijn en optimaal van smaak.   Artisjokken zijn de bloemknoppen (hele grote) van de artisjokplant – […]

Lees meer
Pagina 5 van 512345

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links