Tapenade van zontomaatjes is hartig en stevig van smaak – voor op brood en toast, voor bij (gegrild) vlees, vis en een stukje oude (geiten)kaas. Net even anders dan rode pesto, maar op basis van dezelfde in de zon gedroogde gehalveerde ronde tomaatjes van Apulische afkomst.
Lees meer →ITALIAANSE DELICATESSEN
In Zuid-Europese landen kom je allerlei varianten van deze tapenade tegen: een saus, de ene wat dikker dan de andere, van gegrilde paprika’s, al dan niet pittiger gemaakt met gegrilde pepers. Deze tapenade kun je als alle andere tapenades bij brood en crostini eten, maar doet het ook geweldig als begeleider van gegrild vlees of gevogelte of bij een mooi stukje oude (geiten) kaas.
Lees meer →Knoflook smaakt scherp en blijf je proeven wanneer je deze rauw eet. Gare knoflook echter, krijgt een enigszins zoetige, volle romige smaak. Met de karakteristieken van knoflook maar milder. Gepureerd tot een crème, een traktatie voor de knoflookliefhebber voor op bruschette met plakken rijpe tomaten of gegrilde groenten!
Lees meer →De zwarte olijven tapenade wordt gemaakt van (hoe kan het ook anders) zwarte, rijpe olijven, wat zorgt voor een milde, volle en aardse smaak. Tip: snijd een biologische kipfilet half door, sla plat en besmeer de binnenkant met een dun laagje zwarte olijven tapenade. Rol de filet op en steek vast met een prikkertje. Gril de filet zachtjes gaar en serveer met traditionele caponata of tomatensaus!
Lees meer →Een klassieker onder de tapenades, van (onrijpe) frisse groene olijven – maakt van ieder stukje knapperige ciabatta of stokbrood een bijzonder jammie hapje voor bij de borrel.
Lees meer →Aubergines zijn niet bepaald bedoeld om rauw te eten: deze paarse groente heeft een taaie, dikke schil en een bitter vruchtvlees wat echter wonderlijk zacht en romig wordt, wanneer je deze in plakken gesneden grilt. Gegrild en gepureerd met kruiden, specerijen en een mix van zonnebloem- en extra vergine olijfolie, maakt van aubergines een verrassende, romige tapenade.
Lees meer →In november worden de vroege (of late, het is maar hoe je het bekijkt) artisjokvarianten geoogst. Deze artisjokken zijn relatief groot en smaken fruitig, wat ze tot de perfecte basis maakt voor een tapenade – voor op toastjes en gegrild brood (bruschette & crostini) en op een dikke snee meergranenbrood, al dan niet met wat gegrilde groenten of oude (geiten)kaas.
Lees meer →Olijven, gevuld met zontomaatjes. Die kenden we nog niet. Maar nadat we deze variant geproefd hadden, waren we om. Deze nieuwe gevulde olijf hoort bij de GreenAge familie!
Lees meer →GreenAge verkoopt amandelen (RAW) uit Italië in zakjes per 150 gram. Italiaanse, geen Spaanse of Californische amandelen, omdat Hij en Zij van GreenAge een voorliefde hebben voor de Zuid-Italiaanse soorten: subtiel en tegelijk krachtig en romig van smaak. Uit Zuid-Italië (uit de hak van de laars) komen ook de amandelen die niet alleen letterlijk heel goed passen in een groene olijf zonder pit – de smaken sluiten precies goed op elkaar aan.
Lees meer →Waar eerst het pitje zat, zit nu knoflook. En omdat de knoflook gemarineerd is in kruidige olie, is het scherpe er van af (en hoef je er dus niet de rest van de dag aan herinnerd te worden dat je knoflook gegeten hebt.)
Lees meer →