Bio producten

GRANEN

Kasha

GEROOSTERDE BOEKWEIT VOOR TOTAAL ANDERE SMAAKBELEVING!

Kasha is eerst gepelde en daarna “met lage verhitting” geroosterde boekweit, waardoor alle belangrijke, waardevolle eigenschappen behouden blijven. Geroosterde kasha smaakt nootachtig en vol en is weer eens iets totaal anders dan de alom bekende “gewone” boekweit. Kasha is bijzonder snel klaar en gebruik je bijvoorbeeld in warme ontbijtjes, door muesli, in salades, soepen en stoofschotels.   Boekweitzaadjes zijn de vruchtjes van een struik. Boekweit is dus geen graan maar sinds mensenheugenis vervult het in vele gerechten wel de functie […]

Lees meer

Boekweitgrutten

GRUTTELIJK VEELZIJDIG EN JAMMIE!

Boekweitgrutten zijn gekraakte, grof gemalen boekweitzaadjes en daardoor in 5 minuten klaar. Je gebruikt ze traditioneel voor het maken van pap (met karnemelk en stroop!) maar ook voor het bakken van koekjes en het maken van een verrassende tapenade! En wat dacht je van kroketjes van boekweitgrutten?   Boekweitzaadjes zijn de vruchtjes van een struik. Boekweit is dus geen graan maar sinds mensenheugenis vervult het in vele gerechten wel de functie van ervan.   Vermoedelijk heeft boekweit haar oorsprong zo’n […]

Lees meer

Boekweit

IN EUROPA VERLOOR BOEKWEIT 600 JAAR GELEDEN VAN DE AARDAPPEL. MAAR VEELZIJDIGE BOEKWEIT BLIJFT EEN LIEVELING OP IEDER MENU!

Boekweit is snel klaar en veelzijdig: in plaats van rijst of pasta, in (koude) salades, stoofschotels of soepen maar ook als basis voor een verrassende risotto. Rauw kun je boekweit ook verwerken, bijvoorbeeld door je smoothie wanneer je deze “blendt”, je smoothie wordt hier lekker romig en vol van.   Boekweitzaadjes zijn de vruchtjes van een struik. Boekweit is dus geen graan maar sinds mensenheugenis vervult het in vele gerechten wel de functie van ervan.   Vermoedelijk heeft boekweit haar […]

Lees meer

Ommelander & Zeeuwse Witte Oertarwe

VAN BIJNA VERGETEN EN UITGESTORVEN, TOT GELIEFDE VERNIEUWENDE OERRASSEN

Hollandsche oertarwerassen: Ommelander en Zeeuwse Witte. Oertarwerassen die praktisch van de Hollandsche Bodem verdwenen waren – sterker nog – met uitsterven werden bedreigd. Maar mede dankzij boer Piet uit Groningen, kregen ze een nieuwe kans. Met zijn voorliefde voor oude, oorspronkelijke gewassen, startte hij met slechts een handje verkrijgbare Ommelander en Zeeuwse Witte tarwekorrels. Jaar na jaar, beetje bij beetje, groeide zijn areaal en trots zijn wij, dat wij daardoor deze bijzondere tarwerassen van hem mogen kopen. Authentiek, niet doorgeteeld […]

Lees meer

Bio couscous – 5 granen

MÉÉRGRANEN VOOR MÉÉR BIO COUSCOUSVARIATIE!

Vijf feestjes in 1 zakje: gerst, gierst, haver, spelt en durum tarwe. Kortom; èchte bio couscous – 5 granen. Met zorg en liefde zijn deze 5 granen in Italië geteeld, geoogst en gedroogd. Door passionele vakmensen ambachtelijk en naar authentiek recept verwerkt tot couscous. Couscous eet je net zo makkelijk voor de lunch als voor het diner. Maak ‘s avonds de couscous alvast gaar en doe er ‘s ochtends wat kruiden zoals peterselie & bieslook en rauwkost zoals tomaatjes en komkommer […]

Lees meer

Couscous – volkoren

VAN DE VOLLE TARWEKORREL VOOR DE VOLSTE SMAAK!

Waarom zou je het velletje van de durum tarwekorrel eraf halen als nou juist daarin zoveel hoogwaardige voedingsstoffen zitten? GreegAge kan geen reden vinden en dus brengen wij je volkoren couscous.   Traditioneel stoom je couscous gaar in een “couscousière” boven zacht kokende bouillon op basis van groenten, kruiden en / of vlees, vis. Onze volkoren couscous heeft alleen een scheut kokend water nodig en 3 minuten geduld. Als smakelijke variant gebruik je geen water maar bouillon.  

Lees meer

Couscous – spelt

JAMMIE ÉN GEZOND TOT DE LAATSTE KORREL!

Dat spelt gezond is, is niet nieuw. Couscous gemaakt van spelt, echter wel! Al het goede van spelt vind je in deze jammie couscous die ook nog eens binnen 3 minuten klaar is.   Net als “gewone” couscous van durum tarwe, is dit de perfecte basis voor een frisse salade met bijvoorbeeld munt, rozijntjes en feta of kruidige tajine met lam, abrikozen en amandelen!  

Lees meer

Spelt

HET GOUDEN GRAAN UIT GRONINGEN

Van het “Oberkulmer Rotkorn” ras is onze biologische spelt van boer Ale Havenga uit Kloosterburen. Vaak is spelt doorveredeld, waardoor het soms tot zelfs 100% tarwe bevat. Vinden wij niet fair. Wereldwijd zijn er nog maar enkele 100% natuurzuivere speltrassen. Oberkulmer Rotkorn is er daar één van. Hoe ongelooflijk bijzonder is het, dat dit oergraan in de zuiverste vorm in Groningen, pal aan de Waddenzee groeit? En dat wij een deel van dit gouden goed aan jou mogen aanbieden, met een […]

Lees meer

Bulgur

EEN HELEBUL GESTOOMDE, GEBROKEN GRAANKORRELS IN 1 ZAKJE!

Bulgur is een traditioneel Anatolisch ingrediënt. Niet verwonderlijk dus dat de bulgur van GreenAge in de Turkse zuidoostelijke Anatolische regio Gaziantep gemaakt wordt. De boerencoöperatie – aangevoerd door boer Ibrahim Karatay – teelt er harde (durum) tarwe en verwerkt deze zelf. Daarbij breken ze de graankorrels in plaats van ze te malen (wat meestal gebeurt). Dit levert een mooie grove bulgur met een stevige bite. Het vooraf stomen van de bulgur garandeert dat een optimale voedingswaarde bewaard blijft – bulgur […]

Lees meer
Pagina 3 van 3123

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links