Zomerse salade van parelgerst

ZOMERSE-SALADE-VAN-PARELGERST
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 30 minuten
+ afkoelen
Makkelijk

Parelgerst: de “half volkoren” variant van parelgort. Parelgerst van GreenAge is geteeld door Piet en op molenstenen geslepen door Cees. Het graan is snel gaar (want je hoeft het niet te weken) & is afgekoeld een perfecte basis voor salades. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met wat je erdoorheen mengt. Wij kiezen hier voor een frisse zomerse versie, met tomaatjes en verse groene kruiden!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge parelgerst
  • 200 gram (cherry)tomaatjes, in 4-en of kleine blokjes gesneden
  • ½ komkommer, met schil en al in kleine driehoekjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 4 bosuitjes, in dunne ringen
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 10 basilicumblaadjes, in reepjes gescheurd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper en zout

BEREIDEN

  1. breng 1 liter water aan de kook met een snuf zout
  2. kook hierin de parelgerst in 20-25 minuten beetgaar
  3. giet af en laat de parelgerst afkoelen
  4. meng alle ingrediënten door elkaar
  5. breng op smaak met peper en zout

TIPS

  1. serveer de salade als bijgerecht of maak er een maaltijdsalade van door er bijvoorbeeld feta of gerookte kipfiletreepjes en meer groenten doorheen te mengen
  2. deze salade past perfect bij een tafel vol lekkers voor bij de bbq

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links