Zelfgemaakte krokante muesli met tropisch fruit en kokos

KROKANTE-MUESLI-MET-TROPISCH-GEDROOGD-FRUIT-&-KOKOS
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
12 porties ca. 60 minuten + 2 uur afkoelen Makkelijk

Krokante muesli maak je heel makkelijk zelf: je neemt havervlokken (of maak een mix van verschillende graanvlokken die je lekker vindt, zoals vlokken van gerst, quinoa, maïs, tarwe, rogge) en roostert ze met wat honing of andere zoet- en krokantmaker goudbruin. Laten afkoelen en mengen met gedroogd fruit van jouw keuze. Natuurlijk kun je ook een (mix van) zaden & pitten gebruiken en diverse noten.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram havervlokken
  • 100 gram GreenAge kokos
  • 5 eetlepels kokosolie
  • 150 gram grof gehakte amandelen
  • het sap van ½ limoen
  • het merg van ½ vanillestokje (optioneel)
  • een snuf zout
  • 100 gram honing (of agave- of rijstsiroop)
  • 70 gram GreenAge papaya
  • 70 gram GreenAge ananas
  • 70 gram GreenAge mango

BEREIDEN

  1. warm de oven voor op 150 graden
  2. bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. meng havervlokken, kokos en amandelen in een grote kom
  4. verwarm kokosolie en honing, limoensap, vanille en zout
  5. meng voorzichtig maar zorgvuldig door het havervlokkenmengsel zodat alles licht bedekt is met een laagje honing
  6. verdeel over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven tot het mengsel goudbruin gekleurd is – let op: schep het mengsel iedere 5 minuten even om
  7. haal de plaat uit de oven en laat minimaal 2 uur afkoelen
  8. snijd het fruit in dunne reepjes en schep voorzichtig door de muesli
  9. bewaar in een goed afsluitbare bak en zet op een koele, droge plaats weg
  10. de muesli blijft ongeveer een week goed

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links