Witte bonen

OUDE ROT IN HET TOMATENSAUSVAK – NIEUWKOMER IN VERRASSENDE TAPENADES!

 

Bonen zijn de zaden van vlinderbloemige planten uit de peulvruchtenfamilie, vol krachtige voedingsstoffen, zoals vezels, anti-oxidanten, eiwitten, mineralen en vitaminen. Bonen zijn er in bijzonder veel verschillende verschijningen, waaronder zwarte, witte en Borlotti bonen. Allen zijn ze even gezond en bevatten ze 3 tot 4 keer meer eiwitten dan granen. Dat maakt ze zeer geschikt voor een vegetarisch menu.
 
Witte bonen zie je vooral terug in gerechten waarin de bonen “gebakken” worden, in ovenschotels bijvoorbeeld. Van Franse “cassoulet” tot Hollandse lentesoep – van houmous tot tapas. Met witte bonen koken, gaat verder dan tomatensaus. Maar ook dan zijn ze nog steeds even lekker. Zoals het een witte boon betaamt!

 

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met witte bonen

quote quote
quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links