(W)etenswaardigheden

wetenswaardigheid-april2014-nieuws

* Kokosbloesemsuiker is een van de “gezonde” niet-geraffineerde, niet-gefermenteerde suikers. Behalve kokosbloesemsuiker kun je ook agavesiroop, rijstsiroop, dadelstroop of ahornsiroop gebruiken in gebak, thee of over een toetje of in je yoghurt. Maar pas op wat je koopt: kokosbloesemsuiker is gekristalliseerde nectar van kokosbloesem. Nectar wordt warm in de zon en begint te fermenteren (een verbrandingsproces) wanneer de nectar niet tijdig uit de bloesems wordt gehaald. Hoe donkerder de suiker, hoe meer “verbrandingsbijproducten” er in de suiker zitten en je alsnog suiker eet met eigenschappen die je nou net wilt vermijden wanneer je kokosbloesemsuiker koopt. Echt “eerlijke” kokosbloesemsuiker kenmerkt zich niet alleen door de licht beige kleur maar ook door een friszoete en subtiele smaak, fijne kristallen die niet aan elkaar plakken en niet naar bruine of lichte basterdsuiker smaken.

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links