Tomatenbrood met olijven

TOMATENBROOD-MET-OLIJVEN
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
12-15 sneetjes 15 minuten + 1 uur rijzen & 20 min bakken Makkelijk

Wie kent ze niet? Ciabatta-achtige, platte broden – naturel, met olijven, Italiaanse kruiden, gedroogde tomaatjes. In dit tomatenbrood met olijven vind je een beetje van alles: zontomaatjes, groene en / of zwarte olijven en tijm! Lekker voor bij de borrel met een tapenade of dip of als lunch met een flinke pluk rucola en gegrilde artisjokken bijvoorbeeld.

INGREDIËNTEN

BEREIDEN

  1. meng bloem, kokosbloesemsuiker, peper, gist, water en olijfolie tot een soepel deeg
  2. kneed olijven, tijm en tomaten erdoor
  3. laat in de kom, losjes bedekt met een vochtige theedoek, op een warme plaats (bijvoorbeeld in de oven op 50 graden) ongeveer 1 uur rijzen, of tot het deeg in volume verdubbeld is
  4. warm de oven voor op 180 graden
  5. haal het deeg uit de kom, duw de lucht eruit en vorm tot een plat, rechthoekig brood
  6. leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er de vochtige theedoek weer overheen en laat nog 10 minuten rijzen
  7. haal de theedoek van het brood, schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in ca. 20 minuten gaar

VARIATIETIPS

  1. je hoeft natuurlijk niet per se groene én zwarte tomaten in dit brood te gebruiken – alleen groen of alleen zwart is natuurlijk ook prima
  2. gebruik in plaats van zontomaatjes eens GreenAge zontomaatjes-halfgedroogd – deze zijn minder zout en wat sappiger dan zontomaatjes – voeg wel ½ tl zout aan de bloem toe wanneer je het met de rest van de ingrediënten gaat mengen

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links