Tomaten-cashewsoep

tomaten-cashew-soep
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
Voor 8-10 kommen 30 minuten
+ 30 minuten weken
Makkelijk

GreenAge is dol op cashewnoten! We eten ze rauw, geroosterd, gekruid, gekarameliseerd en verwerkt in heerlijke dips & salades. In soep doen ze het ook geweldig, gecombineerd met tomaten bijvoorbeeld. En door de variëren met specerijen en kruiden, geef je deze romige soep een heerlijk winters, dan wel zomers tintje.

INGREDIËNTEN

  • 600 gram GreenAge Cashewnoten RAW
  • 1 liter water
  • flinke scheut olijfolie
  • 4 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijn gesneden
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • sap & fijn geraspte schil van 1 limoen of citroen
  • peper & zout
  • optioneel: verse basilicumblaadjes

BEREIDEN

  1. doe de cashewnoten & het water in een kom en laat 30 minuten weken – gebruik deze tijd om alle andere ingrediënten te snijden / klaar te zetten
  2. verhit de olie in een soeppan, fruit hierin zachtjes uien, knoflook, peper en alle specerijen gedurende 5 minuten
  3. voeg de tomaten toe en pruttel nog 5 minuten door
  4. maal cashews & water fijn in een blender en giet bij het tomatenmengsel
  5. laat een minuut of 10 zachtjes garen en pureer dan glad met een staafmixer (of in de blender voor een nog egalere soep)
  6. doe de soep terug in de pan, voeg citroenrasp & -sap toe en breng op smaak met peper en zout
  7. garneer eventueel met verse basilicumblaadjes

TIPS

  1. maak de soep met 6 rode paprika’s in plaats van gepelde tomaten (paprika’s schoon maken en in stukjes snijden – fruit deze 5 minuten langer mee dan je zou doen met de tomaten
  2. voor een zomerse versie laat je komijn, koriander, curry en kruidnagel weg – gebruik in plaats hiervan: 1 eetlepel gedroogde dille, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde tijm (of de blaadjes van 4 takjes verse tijm)

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links