Thaise curry met inktvis

RECEPT-VAN-DE-MAAND-thaise-curry-inkvip
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen ca. 30 min. Gemiddeld

De sleutel tot de beste Thaise curry is: zorg dat je alle ingrediënten indien nodig gewassen, gesneden, gehakt en in kommetjes hebt klaarstaan, samen met de smaakmakers als vissaus. En zorg dat de rijst al bijna klaar is, wanneer je je wok op het vuur zet. Want deze zonnige Thaise curry is, binnen enkele minuten klaar en op zijn lekkerst als je het meteen opeet.

 

INGREDIËNTEN

  • 300 gram GreenAge Volkorenrijstmix
  • 500 gram verse pijlstaart inktvisjes (liefst kleintjes)
  • 1 flinke eetlepel Thaise rode curry pasta (toko)
  • scheut milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje verse gember van ca. 1/2 cm, geschild & fijngehakt
  • 1 kleine rode peper, in filterdunne schuine plakjes gesneden
  • 1/2 eetlepel tamarindepasta (toko)
  • 100 gram Thaise mini aubergines (ca. 1 cm doorsnee), van de steel gehaald (eventueel vervangen met sugarsnaps)
  • 8 stelen verse koriander, stelen en blaadjes fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1-2 eetlepels GreenAge kokosbloesemsuiker of palmsuiker
  • 1-2 eetlepels oestersaus
  • 1 limoen
  • 1-2 eetlepels (Thaise) vissaus

BEREIDEN

  1. kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en maak ondertussen de curry
  2. maak de inktvisjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes van ca. 1/2 cm, laat de tentakeltjes in een “bosje” aan elkaar zitten. kijk hiervoor een instructievideo: (of vraag je visboer het te doen)
  3. zet je wok op het vuur, laat goed heet worden en doe er ca. 2 eetlepels olie in
  4. doe hierin de knoflook, gember & rode peper, roer ca. 20 seconden en voeg dan de currypasta toe, roerbak ca. 1 minuut
  5. voeg de tamarinde & kokosmelk toe, blijf ca. 2 minuten zachtjes roeren tot het flink gaat borrelen en de curry pasta is opgelost
  6. voeg inktvisjes en mini aubergines toe en roerbak 3 minuten mee (de inktvis moet net gaar zijn)
  7. breng op smaak met limoensap, oestersaus, suiker en vissaus (goed blijven proeven en zo nodig nog iets van deze ingrediënten toevoegen tot je een voor jou perfecte balans hebt gevonden tussen zout,zuur,zoet,bitter en pittig)
  8. zet het vuur uit, strooi koriander en bosui over de curry en serveer direct met de rijst en een frisse (komkommer-mango) salade

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links