Zontomaatjes tapenade met hennepzaad

zontomaatjestapenademethennepzaad
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 15 minuten Makkelijk

Tapenade van tomaatjes is niet nieuw. Hennepzaad is ook niet nieuw. Tapenade van tomaatjes en hennepzaad is nieuw! De volle, romige en nootachtige smaak van gepelde hennepzaadjes past verrukkelijk goed bij de zonnig zoute tomaatjes. De tapenade eet je op krokante bruschette of toast, maar is ook bijzonder jammie op ciabatta (met olijven!) of bij een bruin stokbroodje met oude (geiten)kaas. De tapenade warm eten kan ook: kook linguine of fettucine beetgaar en roer hier meteen na het afgieten de tapenade doorheen – rasp er wat Parmezaanse overheen en maak af met een lepepltje hennepzaadjes en druppels olijfolie.

INGREDIËNTEN

  • 100 gram GreenAge zontomaatjes in olie, uitgelekt en in reepjes gesneden
  • 30 gram GreenAge hennepzaad
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ teen knoflook, fijn gehakt
  • de blaadjes van 5 stengels basilicum, in reepjes gesneden
  • een flinke scheut extra vergine of milde olijfolie
  • peper

BEREIDEN

  1. doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een smeuiige tapenade
  2. pureer wat korter voor een grovere variant en pureer wat langer voor een dunnere variant
  3. voeg zoveel olijfolie als nodig is om de dikte naar jouw persoonlijke wens te maken

VARIATIETIPS

  1. gebruik GreenAge pijnboompitten of GreenAge cashewnoten RAW in plaats van hennepzaad
  2. voor een veganistische versie, laat je de Parmezaanse kaas gewoon weg en voeg je 30 gram extra hennepzaad toe

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links