Spaghetti met rode quinoa “gehaktballetjes” in tomatensaus

gerecht_spaghetti
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen bereidingstijd 90 minuten Gemiddeld moeilijk

Voor een authentieke Italiaanse tomatensaus, heb je niets anders nodig dan verse, goed rijpe biologische tomaten, wat knoflook en geduld. Voor de lekkerste vegetarische balletjes gebruik je rode quinoa. Kook er wat spaghetti bij en klaar is je supergezonde Italiaanse pasta “gehaktballetjes” van Inca-oergraan!

INGREDIËNTEN

  • 2 kilo zeer rijpe biologische tomaten, ontveld, de pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • een glas rode wijn of groentebouillon
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • de blaadjes van 5 takjes verse oregano, fijngesneden
  • de blaadjes van 5 takjes tijm, fijngesneden
  • de blaadjes (liefst zo klein mogelijk) van 5 takjes basilicum
  • 1 ei
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 100 gram GreenAge rode quinoa
  • 40 gram bloem
  • 75 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • milde olijfolie

BEREIDEN

  1. verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur
  2. fruit de helft van de sjalotten en de helft van de knoflook tot ze glazig zijn
  3. blus met het glas wijn of de bouillon en wacht tot dit bijna verdampt is
  4. voeg de tomaten toe, breng aan de kook en draai het vuur iets lager
  5. laat de saus in ca. 1 uur inkoken tot ca. ¼ van de hoeveelheid, roer af en toe om aanbranden te voorkomen
  6. warm een half uur nadat je met de saus begon, de oven voor op 225 graden
  7. meng quinoa, ei, bloem, tijm, oregano en de helft van: knoflook, Parmezaanse kaas en sjalot
  8. breng op smaak met peper en zout
  9. zet een grote pan water op en breng aan de kook
  10. leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet goed in met olie
  11. maak met natte handen kleine balletjes van het quinoamengsel (ca. 20) en leg ze op de bakplaat
  12. zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de quinoaballetjes in ca. 8 minuten goudbruin
  13. kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing
  14. breng de saus op smaak met peper en zout, roer de quinoaballetjes en de basilicum er voorzichtig doorheen
  15. giet de spaghetti af en roer er een scheut olijfolie door
  16. verdeel spaghetti over de borden en verdeel daar de saus en balletjes over
  17. strooi resterende Parmezaanse kaas over de borden en maak af met enkele blaadjes basilicum per bord

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links