Salade van quinoa, appel, cranberries en pecannoten met Parmezaanse kaas

quinoa_gerecht_salade
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 lunches
8 voorgerechten
30 minuten Makkelijk

Deze op smaken van de herfst geïnspireerde salade, zit vol knapperige friszoete stukjes appel en zure gedroogde cranberry’s. Boterige, geroosterde pecannoten en luchtige quinoa contrasteren met pittige Parmezaan en zoetzure kaneel vinaigrette. Deze salade is een verrassend voorgerecht voor 8 of lichte lunch voor 4.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge quinoa, afgespoeld met koud water
  • 400 ml water
  • 1 grote knapperige appel, in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram geroosterde pecannoten, in grove stukjes gehakt
  • 100 gram gedroogde GreenAge cranberries
  • 50 gram Parmezaan, grof geschaafd of geraspt
  • blaadjes van enkele takjes munt, fijngehakt + wat kleine losse blaadjes
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 2 theelepels ahornsiroop (maple sirup) of honing
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • zout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. breng de quinoa met het water aan de kook
  2. draai het vuur laag zodra het water kookt, doe een deksel op de pan en laat zachtjes 10 minuten pruttelen
  3. haal van het vuur, roer de quinoa los en luchtig met een vork
  4. doe de quinoa in een zeef en spoel onder koud water tot de quinoa afgekoeld is
  5. doe in een kom en zet weg tot gebruik
  6. meng appelazijn, olijfolie, ahornsiroop, mosterd, kaneel en peper en zout
  7. meng quinoa, appel, 2/3 van de pecannoten, 2/3 van de cranberry’s, munt en 2/3 van de Parmezaanse kaas
  8. meng de quinoa met de dressing en breng op smaak met peper en zout (doe dit ca. 30 minuten voor je de salade serveert zodat de salade op kamertemperatuur komt en de smaken zich goed vermengen en ontwikkelen)
  9. strooi vlak voor het opdienen de rest van de pecannoten, cranberry’s en Parmezaanse kaas over de salade en maak af met wat kleine blaadjes munt

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links