Bio producten

Salade van bruine en witte bonen en kikkererwten

salade-bruinebonen
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen bereidingstijd 60 minuten
+ 8 uur weken
Makkelijk

Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!

INGREDIËNTEN

  • 150 gram GreenAge kikkererwten, 8 uur geweekt in koud water, daarna afgespoeld
  • 150 gram GreenAge bruine bonen of  GreenAge Borlotti bonen, 8 uur geweekt in koud water, daarna afgespoeld
  • 150 gram GreenAge witte bonen, 8 uur geweekt in koud water, daarna afgespoeld
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • de blaadjes van enkele takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • de blaadjes van enkele takjes basilicum, in reepje gescheurd
  • de blaadjes van andere verse groene kruiden naar eigen smaak (zoals dille, dragon, koriander), fijn gesneden
  • het vruchtvlees van 3 goed rijpe, stevige tomaten (ontveld & zaadjes verwijderd), in blokjes
  • een flinke scheut extra vergine olijfolie
  • een eetlepel honing
  • een flinke theelepel grove mosterd
  • het sap van 2 tot 4 citroenen (naar eigen smaak)
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. kook de bruine bonen en kikkererwten in ruim water (zonder zout) in ca. 45-60 minuten beetgaar, giet af en laat afkoelen
  2. meng knoflook, olijfolie, honing, mosterd, citroensap tot een friszoete dressing
  3. meng de peulvruchten met de tomaatblokjes, verse kruiden en de dressing
  4. breng op smaak met peper en zout

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links