4 personen | bereidingstijd 60 minuten + 8 uur weken |
Makkelijk |
Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!
INGREDIËNTEN
- 150 gram GreenAge kikkererwten, 8 uur geweekt in koud water, daarna afgespoeld
- 150 gram GreenAge bruine bonen of GreenAge Borlotti bonen, 8 uur geweekt in koud water, daarna afgespoeld
- 150 gram GreenAge witte bonen, 8 uur geweekt in koud water, daarna afgespoeld
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- de blaadjes van enkele takjes bladpeterselie, fijngehakt
- de blaadjes van enkele takjes basilicum, in reepje gescheurd
- de blaadjes van andere verse groene kruiden naar eigen smaak (zoals dille, dragon, koriander), fijn gesneden
- het vruchtvlees van 3 goed rijpe, stevige tomaten (ontveld & zaadjes verwijderd), in blokjes
- een flinke scheut extra vergine olijfolie
- een eetlepel honing
- een flinke theelepel grove mosterd
- het sap van 2 tot 4 citroenen (naar eigen smaak)
- zout en peper
BEREIDEN
- kook de bruine bonen en kikkererwten in ruim water (zonder zout) in ca. 45-60 minuten beetgaar, giet af en laat afkoelen
- meng knoflook, olijfolie, honing, mosterd, citroensap tot een friszoete dressing
- meng de peulvruchten met de tomaatblokjes, verse kruiden en de dressing
- breng op smaak met peper en zout