Rozijn & melkchocolade 

FRUITIG ROMIG EN OUD & VERTROUWD!

 

Origineel? Nee misschien niet. We zijn echt niet de eersten die rozijnen laten chocolateren. Het is ook niet onze ambitie om alléén maar “nieuwe” jammies te ontwikkelen. Het is wèl onze ambitie om te verbeteren wat we kunnen verbeteren en dàt naar je toe te brengen. En wat ons betreft is dat goed gelukt met deze rozijnen in melkchocolade, door te kiezen voor Belgische biologische chocolade van de hoogste kwaliteit. Door te kiezen voor sultana rozijnen, dezelfde rozijnen die we ook “los” in zakjes verpakken. Een combinatie waar we blij van worden, laat staan wanneer je deze proeft!

Chocolade maken gaat ongeveer zo: cacaovruchtboeren oogsten cacaovruchten en halen de bonen eruit. Deze fermenteren (gisten) enkele dagen in houten kisten, bedekt met bananenbladeren. Daarna drogen ze de bonen in de zon en komen ze naar België waar onze chocolademaker de bonen kraakt. Bij dat kraken komen de kernen van de bonen vrij (die we ook wel kennen als “cacaobibs”) en deze roosteren en malen ze fijn. Deze “cacaomassa” is de basis voor pure chocolade. Melkchocolade maak je door er – vanzelfsprekend – melk in te verwerken. Melkchocolade is niet alleen lichter van kleur, maar ook zachter en romiger van smaak.

 

Bestel binnenkort rozijn & melkchocolade

Ook lekker:

quote quote quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links