Rogge

RUIG NOORD-EUROPEES GRAAN MET EEN DONKERE TEINT!

Rogge eet men van oudsher in Noord-Europa. In Zuid-Europa at men in de tijd van de Romeinen alleen rogge wanneer er voedseltekorten waren. Rogge was en is populair: in Nederland behoorde dit graan rond het eind van de 19e eeuw zelfs tot het hoofdvoedsel van onze voorouders, omdat het toen goedkoper was dan aardappelen. Rogge is bij ons meest bekend vermalen tot meel en gebruikt voor brood.
 
De korrel zelf is, wanneer je deze gaart, een welkome vezelrijke afwisseling voor ieder menu waarop je graag granen ziet. Uurtje weken, half uurtje tot een uur koken (afhankelijk van je eigen voorkeur: stevig of wat zachter), afgieten en verwerken zoals je zelf wilt: als rijst, pasta, in risotto, in of over salades, door het deeg wanneer je zelf brood bakt. En evengoed in zoete gerechten als ontbijtjes (aan je muesli of ontbijtpap toevoegen) en toetjes.

Waar te koop?

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met rogge

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links