Rode kidneybonen

SIN OF CON CARNE, KOUD OF WARM – RODE KIDNEYBONEN ZIJN ALTIJD ROOD. EN RAAK!

 

Lichtzoete, vol smakende rode kidneybonen danken hun naam aan hun niervormig uiterlijk (kidney = nier in het Nederlands) en komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Niets voor niets zijn ze het hoofdbestanddeel van vele gerechten uit deze omgeving. Meest bekend zijn misschien wel chili con of sin (= zonder) carne en taco’s, maar je ziet ze ook in salades en gepureerd tot pittig-zoete “tapenades.”
 
GreenAge rode kidneybonen week je een nacht en kook je daarna in ongeveer een uurtje gaar. Kooktip: zet de bonen niet op hoog vuur, maar laat het water juist zachtjes koken & zet ze maximaal 1 cm onder water – vul bij met wat kokend heet water uit de waterkoker als de bonen droog komen te staan. Op deze manier worden de bonen mooi gelijkmatig gaar en verklein je de kans dat ze barsten of stuk koken.

 

Bestel rode kidneybonen

bestel_in_onze_webshop-bulgur

Recepten met rode kidneybonen

binnenkort_recepten

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links