Rode wijnrisotto met Pecorino

risottopecorino
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 45 minuten Gemiddeld

Risotto wordt vaak bereid met een scheut witte wijn. Bij GreenAge zijn we dol op de variant met rode wijn – deze kom je in Italië vrijwel altijd tegen in de betere wijngebieden en zonder andere “dominante” smaakbepalers. Serveer er een frisse salade bij van bijvoorbeeld rucola en tomaatjes met olijfolie & balsamico azijn en je op en top Italiaanse “primi” is een complete maaltijd!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge Calasparra D.O.P.
  • scheutje milde olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijn gehakt
  • 2 dl droge rode wijn
  • ¾ tot 1 liter bouillon (van een bouillonblokje van goede kwaliteit of zelf gemaakt)
  • peper en zout
  • de fijn geraspte schil van 1 citroen
  • 45 gram geraspte oude Pecorino
  • de korst van oude Pecorino
  • 2 dl room

BEREIDEN

  1. verwarm de bouillon tot heet, ondertussen doe je het volgende:
  2. verwarm de room met hierin de Pecorinokorst, laat op zacht vuur trekken
  3. verhit een scheut milde olijfolie in een pan met dikke bodem
  4. fruit hierin sjalot en knoflook enkele minuten (niet bruin laten worden)
  5. voeg de rijst toe en fruit zachtjes 2 minuten mee
  6. blus met de wijn
  7. roer tot de wijn bijna verdampt is
  8. voeg daarna een soeplepel bouillon toe
  9. roer af en toe en wacht tot de bouillon bijna verdampt is
  10. voeg de volgende soeplepel bouillon toe en ga zo door tot de rijst bijna gaar is
  11. haal ondertussen de korst uit de room
  12. strooi de Pecorino in de room en klop schuimig met een garde
  13. breng de risotto op smaak met peper en zout en citroenrasp
  14. schep een flinke lepel risotto op (voorverwarmde) borden
  15. giet de Pecorinoroom er voorzichtig omheen
  16. serveer direct

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links