Rode linzen

ZACHTE ORANJE-RODE SOEPLIEVELING

 

Heb je linzen, dan heb je een maaltijd. Linzen zijn rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van (B)vitaminen en mineralen als ijzer. In voor een groot deel vegetarische landen als India spelen linzen de hoofdrol in vele gerechten. Aan variatie geen gebrek: linzen zijn er groen, rood, Frans, van de berg en “Beluga,” in salades, soepen en sauzen. En ze staan supersnel op tafel want linzen hoeven niet te weken en zijn in 15-25 minuten gaar.
 
Rode linzen zijn zachte linzen: ze vallen uit elkaar wanneer ze gaar zijn, wat ze bijzonder geschikt maakt voor soepen en sauzen. Extra lekker is het om ze te combineren met een vastere linzensoort als Franse of berglinzen, waardoor je verschillende structuren krijgt in één en hetzelfde gerecht!

 

Bestel rode linzen

bestel_in_onze_webshop_rodelinzen

Recepten met rode linzen

quote quote

Ook lekker:

quote quote

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links