Risotto van quinoa, paddenstoelen en zongedroogde tomaatjes

risotto van quinoa
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen 30 minuten Makkelijk

Quinoa is, net als rijst, glutenvrij. In een handomdraai zet je een verrassende risotto van quinoa op tafel, met aardse smaken van paddenstoelen en zongedroogde tomaatjes bijvoorbeeld. Beetje vers geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje extra vergine olijfolie erover, enkele verse basilicumblaadjes en smullen maar van deze Italo-Inca risotto!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram GreenAge quinoa, afgespoeld met koud water
  • 350 gram gemengde paddenstoelen, eventueel zand verwijderd en in gelijke reepjes gesneden
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 8 zongedroogde tomaatjes (op olie, uit laten lekken en droog deppen) in dunne reepjes
  • (eventueel) een scheutje droge witte wijn
  • een half tot 1 liter hete bouillon van een porciniblokje (haal je bij Italiaanse winkels)
  • 2 klontjes roomboter
  • extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 12 verse basilicumblaadjes
  • zout en peper
  • een stuk Parmezaanse kaas

BEREIDEN

  1. zet 4 borden in een oven van ca. 70 graden om ze voor te verwarmen
  2. smelt een klontje boter in een wijde pan met dikke bodem
  3. doe sjalot en knoflook in de pan en fruit enkele minuten op laag vuur
  4. voeg de helft van de paddenstoelen toe, fruit een halve minuut mee
  5. voeg quinoa toe, fruit een halve minuut mee en blus af met een scheutje droge witte wijn en laat de alcohol verdampen of begin meteen met de bouillon:
  6. voeg een soeplepel bouillon toe en roer af en toe terwijl de bouillon wordt opgenomen door de quinoa, voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe, wanneer de quinoa bijna “droog” komt te staan, ga zo door tot de quinoa bijna gaar is
  7. roer de rest van de paddenstoelen erdoor, verwarm 1 minuut mee
  8. voeg tomaatjes, een klontje boter en peper en zout naar smaak toe
  9. verdeel de quinoa over de warme borden
  10. sprenkel het citroensap en extra vergine olijfolie over de quinoa en rasp er Parmezaanse kaas over met een grove rasp
  11. maak af met enkele blaadjes basilicum en nog wat vers geraspte peper

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links