Bruine bonen uit Zeeland en spelt uit Groningen: het gouden graan uit Noord-Nederland ontmoet stoere retro bonen van de Zuid-Westelijke Hollandse kust in dit hartverwarmend, kruidig soepje! Als alternatief voor de bruine bonen, kun je ook Borlotti bonen gebruiken.
Lees meer →RECEPTEN
Quinoa is, net als rijst, glutenvrij. In een handomdraai zet je een verrassende risotto van quinoa op tafel, met aardse smaken van paddestoelen en zongedroogde tomaatjes bijvoorbeeld. Beetje vers geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje extra vergine olijfolie erover, enkele verse basilicumblaadjes en smullen maar van deze Italo-Inca risotto!
Lees meer →Alles is knapperig in deze salade van gezonde rauwe radijs en kiemen, kort geblancheerde broccoli, geroosterde pompoenpitten en overheerlijke quinoa. De pittig zoute feta contrasteert mooi met de bitter-zoete smaak van de groenten. Deze salade is een verrassend vegetarisch voorgerecht voor 8 of lichte lunch voor 4.
Lees meer →Dit gerecht heet “mrouzia” in het Marokkaans en is een combinatie van zoete, kruidige en aardse smaken. Het specerijenmengsel “ras el hanout” betekent letterlijk vertaald “het beste van de winkel” en bestaat uit minimaal 12 maar soms wel 50 verschillende kruiden! Het geeft het lamsvlees die typisch Marokkaanse smaak!
Lees meer →Een tajine is een van oorsprong Marokkaanse aardewerken stoofpan met een relatief hoog kegelvormig deksel. Alles wat lekker lang en rustig gaar mag stoven, is geschikt om in een tajine klaar te maken (maar een gewone braadpan gebruiken mag natuurlijk ook). Zoals kip bijvoorbeeld, met Noord-Afrikaanse smaken!
Lees meer →Spelt is een stoer “oer”graan en een perfecte basis voor frisse bijgerechten zoals deze salade met feta, munt en lente-uitjes. De milde honing-citroendressing met knoflook maakt het af. Voeg voor een leuke variant op dit recept wat geroosterde pecannoten of in citroensap geweekte rozijnen toe!
Lees meer →Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!
Lees meer →Bulgur is een typisch Mediterraan / Midden-Oosters product wat het zowel warm als koud heel goed doet als bijgerecht. En voeg je aan deze salade met Mediterrane smaken wat feta of gerookte kip toe, dan heb je meteen een complete lunch of licht diner!
Lees meer →Bananabread is zacht, vol en bijzonder van smaak. Vooral wanneer je dit gebak (wat tussen brood en cake in zit) verrijkt met walnoten en dadels. Pecannoten zijn overigens ook geschikt en doe er wat gedroogde cranberry’s bij voor een fris-zoetzuur accent!
Lees meer →Dadels combineren uitstekend met (klassieke) hartige smaken, zoals die van kaas, spek en paté. Gedroogde dadels zijn (ook geopend) lang houdbaar en kun je dus altijd thuis op voorraad hebben. In een handomdraai heb je een heerlijk borrelhapje op tafel: gevuld met een reepje blauwaderkaas bijvoorbeeld.
Lees meer →