Bio producten

RECEPTEN

Soepje van bruine bonen en spelt

soepje-van-borlotti

Bruine bonen uit Zeeland en spelt uit Groningen: het gouden graan uit Noord-Nederland ontmoet stoere retro bonen van de Zuid-Westelijke Hollandse kust in dit hartverwarmend, kruidig soepje! Als alternatief voor de bruine bonen, kun je ook Borlotti bonen gebruiken.

Lees meer

Risotto van quinoa, paddenstoelen en zongedroogde tomaatjes

risotto van quinoa

Quinoa is, net als rijst, glutenvrij. In een handomdraai zet je een verrassende risotto van quinoa op tafel, met aardse smaken van paddestoelen en zongedroogde tomaatjes bijvoorbeeld. Beetje vers geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje extra vergine olijfolie erover, enkele verse basilicumblaadjes en smullen maar van deze Italo-Inca risotto!

Lees meer

Broccoli, radijs, kiemen en quinoa-salade

broccoli-radijs

Alles is knapperig in deze salade van gezonde rauwe radijs en kiemen, kort geblancheerde broccoli, geroosterde pompoenpitten en overheerlijke quinoa. De pittig zoute feta contrasteert mooi met de bitter-zoete smaak van de groenten. Deze salade is een verrassend vegetarisch voorgerecht voor 8 of lichte lunch voor 4.

Lees meer

Lamsschenkels met ras el hanout, gekarameliseerde ui en rozijnen met bulgur

Lamsschenkels

Dit gerecht heet “mrouzia” in het Marokkaans en is een combinatie van zoete, kruidige en aardse smaken. Het specerijenmengsel “ras el hanout” betekent letterlijk vertaald “het beste van de winkel” en bestaat uit minimaal 12 maar soms wel 50 verschillende kruiden! Het geeft het lamsvlees die typisch Marokkaanse smaak!

Lees meer

Kiptajine met olijven, citroen en koriander met bulgur

Kiptajine_met_olijven

Een tajine is een van oorsprong Marokkaanse aardewerken stoofpan met een relatief hoog kegelvormig deksel. Alles wat lekker lang en rustig gaar mag stoven, is geschikt om in een tajine klaar te maken (maar een gewone braadpan gebruiken mag natuurlijk ook). Zoals kip bijvoorbeeld, met Noord-Afrikaanse smaken!

Lees meer

Frisse speltsalade met feta, munt en lente-uitjes

frisse-speltsalade

Spelt is een stoer “oer”graan en een perfecte basis voor frisse bijgerechten zoals deze salade met feta, munt en lente-uitjes. De milde honing-citroendressing met knoflook maakt het af. Voeg voor een leuke variant op dit recept wat geroosterde pecannoten of in citroensap geweekte rozijnen toe!

Lees meer

Bulgursalade met kikkererwten, granaatappel en amandelen

Bulgursalade_met_kikkererwten

Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!

Lees meer

Mediterrane bulgursalade

mediterrane bulgursalade

Bulgur is een typisch Mediterraan / Midden-Oosters product wat het zowel warm als koud heel goed doet als bijgerecht. En voeg je aan deze salade met Mediterrane smaken wat feta of gerookte kip toe, dan heb je meteen een complete lunch of licht diner!

Lees meer

Bananabread met dadels en walnoten

bananabread

Bananabread is zacht, vol en bijzonder van smaak. Vooral wanneer je dit gebak (wat tussen brood en cake in zit) verrijkt met walnoten en dadels. Pecannoten zijn overigens ook geschikt en doe er wat gedroogde cranberry’s bij voor een fris-zoetzuur accent!

Lees meer

Met blauwaderkaas gevulde dadels

gevulde_dadels

Dadels combineren uitstekend met (klassieke) hartige smaken, zoals die van kaas, spek en paté. Gedroogde dadels zijn (ook geopend) lang houdbaar en kun je dus altijd thuis op voorraad hebben. In een handomdraai heb je een heerlijk borrelhapje op tafel: gevuld met een reepje blauwaderkaas bijvoorbeeld.

Lees meer
Pagina 8 van 9« Meest recente...56789

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links