RECEPTEN

Arancini

ARANCINI

Arancini zijn van oorsprong Siciliaanse antipasti en lijken een beetje op bitterballen maar je maakt ze van risotto met in de kern een vulling van kaas of vlees of vis. Zij van GreenAge geeft je hier het recept van een vegetarische variant, met mozzarella, pistachenoten en zontomaatjes. Buon appetito!

Lees meer

Pasta Foriana

pasta-fiorana

Pasta Foriana is een van de culinaire schatten van Ischia, een klein vulkanisch eilandje in het noorden van de Golf van Napels. De combinatie van hartig en zoet, maakt van deze saus een wonderlijke metgezel van pasta, kaas, salades en brood!

Lees meer

Zontomaatjes tapenade met hennepzaad

zontomaatjestapenademethennepzaad

Tapenade van tomaatjes is niet nieuw. Hennepzaad is ook niet nieuw. Tapenade van tomaatjes en hennepzaad is nieuw! De volle, romige en nootachtige smaak van gepelde hennepzaadjes past verrukkelijk goed bij de zonnig zoute tomaatjes. De tapenade eet je op krokante bruschette of toast, maar is ook bijzonder jammie op ciabatta (met olijven!) of bij een bruin stokbroodje met oude (geiten)kaas. De tapenade warm eten kan ook: kook linguine of fettucine beetgaar en roer hier meteen na het afgieten de tapenade doorheen – rasp er wat Parmezaanse overheen en maak af met een lepepltje hennepzaadjes en druppels olijfolie.

Lees meer

Citroen-amandel-maanzaad cake(jes)

citroen-amandel-cakejes

In Amerika en Engeland is “lemon poppyseed cake” een geliefde lekkernij. Er zijn allerlei varianten van deze cake en die van GreenAge is met gemalen amandelen en wat minder bloem – want amandelen zorgen voor een heerlijk volle, romige smaak en maken de cake(jes) heerlijk luchtig!

Lees meer

Risotto van Calasparra met rode bietjes

RISOTTO-VAN-CALASPARRA-EN-RODE-BIETJES

Zij van GreenAge gebruikt voor risotto het liefst Spaanse rijst. Spaans? Ja, want uit het Spaanse Calasparra komt Calasparra DOP, de geografisch beschermde rijst waar de Spanjaarden traditioneel paella mee maken. Met eigenschappen die misschien nog wel mooier zijn dan die van Italiaanse risottorijst!

Lees meer

Oud Hollandsche bruine bonensoep

bruinebonensoep

Winterweer – of in ieder geval koud weer – vraagt om hartverwarmende soep. In Nederland denkt men dan al snel aan erwtensoep en ja, goed klaargemaakt is erwtensoep een ware wintertraktatie. Minder voor de hand liggend maar minstens even traditioneel, is bruine bonensoep. Naar Oud Hollandsche receptuur het liefst. De bruine bonensoep van GreenAge mag je met reden een “slow food” gerecht noemen: het is geen soep die je in een half uurtje even in elkaar flanst. Het is een “langzame” soep die je met rust, tijd en liefde klaarmaakt om vervolgens genadeloos en “slow” van te genieten!

Lees meer

Oliebollen à la GreenAge

OLIEBOLLEN

De oliebol. Wie kan er zonder? GreenAge niet, maar we houden wel van een beetje variatie dus onze bol zit boordevol cranberries, bosbessen, citroen en appel! Niet moeilijk, maar wel even goed plannen want het deeg moet natuurlijk de tijd krijgen om te rijzen. Varieer met fruit, meel en suikersoorten voor jouw persoonlijke verrassende creatie!

Lees meer

Fris erwtensoepje met munt

FRIS-ERWTENSOEPJE-MET-MUNT

Bij “erwtensoep” denk je al snel aan koud weer, rookworst en een stevige vullende soep. Maar erwtensoep kan ook een stuk lichter en frisser (voor de minder koude herfst- en winterdagen bijvoorbeeld!) Met munt en zure room en goede kwaliteit (groenten)bouillon geef je een totaal nieuwe invulling aan erwtensoep. Enne…. wat gebakken spekjes erdoor mag natuurlijk gerust!

Lees meer

Zelfgemaakte krokante muesli met tropisch fruit en kokos

KROKANTE-MUESLI-MET-TROPISCH-GEDROOGD-FRUIT-&-KOKOS

Krokante muesli maak je heel makkelijk zelf: je neemt havervlokken (of maak een mix van verschillende graanvlokken die je lekker vindt, zoals vlokken van gerst, quinoa, maïs, tarwe, rogge) en roostert ze met wat honing of andere zoet- en krokantmaker goudbruin. Laten afkoelen en mengen met gedroogd fruit van jouw keuze. Natuurlijk kun je ook een (mix van) zaden & pitten gebruiken en diverse noten.

Lees meer

Zelfgemaakte krokante muesli met bessen & rood fruit

KROKANTE-MUESLI-MET-ROOD-FRUIT

Krokante muesli smaakt nog lekkerder, wanneer je er hazelnoten en rood fruit doorheen mengt. Rood fruit en hazelnoten houden van elkaar – net als van muesli! Varieer met de ingrediënten naar hartenlust en je komt vanzelf tot jouw ideale, heel persoonlijke mueslimix! Tip: meng wat gepofte rijst, quinoa of amaranth door je muesli wanneer je het fruit toevoegt, voor een mooi kleurcontrast en afwisselende bite!

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links