ZWARTE BONEN

“Houmous” van zwarte bonen, tijm, specerijen en rozijntjes

houmous-van-zwarte-bonen

Houmous wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, knoflook, tahini (sesampasta) en olijfolie maar eigenlijk kun je van iedere peulvrucht een verrassende “houmous” of tapenade maken. Deze pittig-zoete variant van mungbonen, is kruidig door geroosterd koriander- en komijnzaad en lekker pittig door de verse rode pepertjes. Heerlijk op een stuk vers Turks brood of knapperige crackers!

Lees meer

De aller-lekkerste vegetarische chili ooit

chili

Chili is de volgende dag nog lekkerder, daarom is dit recept voor een extra grote pan vol overheerlijke chili. Zodat je er de volgende dag of later in de week nog een keer van kunt genieten! In dit recept is de gedroogde variant van de poblano chilipeper gebruikt. Deze pepersoort heeft een dieprode kleur en gerimpeld velletje. Gedroogd is de smaak zoetig, rokerig en medium scherp tot scherp. Het is niet erg als je geen poblano (ook wel “ancho” genoemd) poeder kunt vinden, gebruik in ieder geval chilipoeder van de beste kwaliteit die je kunt vinden. Variatietip: gebruik niet 2 liter groentebouillon maar 1 ½liter water en ½ liter rode wijn. Voeg in het recept dan eerst de wijn toe en laat de alcohol verdampen voordat je de groentebouillon erbij doet.

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links