Bio producten

WITTE BONEN

Kruidige dip van witte bonen

kruidigedipwittebonen

Houmous maak je van kikkererwten. Daarom noemen we dit gerechtje geen “houmous van witte bonen” maar dip van witte bonen. Om grissini in te dippen, om op crostini te smeren, of om bij een stukje vis of vlees te eten. Dip van witte bonen kan altijd en blijft 3-4 dagen goed in de koelkast. Handig dus als je een feestje of borrel hebt en je wilt op de dag zelf niet te lang in de keuken staan!

Lees meer

Frisse bonensalade met feta en dadels

Frisse-bonensalade-met-feta-en-dadels

Bruine en witte bonen kom je meestal tegen in warme gerechten. Maar koud komen ze minstens even goed tot hun recht. Met dit basisrecept voor een frisse salade kun je eindeloos variëren – vervang dadels voor ander gedroogd fruit en gebruik andere bonen of gerookte kip of zalm in plaats van feta!

Lees meer

Houmous

houmous_2

Houmous is een tapenade, spread, dip op basis van kikkererwten, sesampasta, knoflook en olijfolie. Bij GreenAge maken we deze houmous lekker fris door en vers citroensap en bladpeterselie in te gebruiken en te bestrooien met wat (gerookt) paprikapoeder voor de “looks”!

Lees meer

Salade van bruine en witte bonen en kikkererwten

salade-bruinebonen

Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links