Bio producten

SPELT

Bospaddenstoelensoep met spelt, pompoen, bladpeterselie & bosui

BOSPADDESTOELENSOEP-MET-SPELT,-POMPOEN-EN-BOSUI

Dit onweerstaanbare soepje is inmiddels een GreenAge klassieker & favourite op onze proeverijen en kookdemo’s. Iedereen die hem al eens geproefd heeft, weet waarom. Aardse, pure smaken van spelt, pompoen en bospaddenstoelen, gaan samen met frisse bosui en bladpeterselie. Iemand nog een tweede kopje?

Lees meer

Soepje van bruine bonen en spelt

soepje-van-borlotti

Bruine bonen uit Zeeland en spelt uit Groningen: het gouden graan uit Noord-Nederland ontmoet stoere retro bonen van de Zuid-Westelijke Hollandse kust in dit hartverwarmend, kruidig soepje! Als alternatief voor de bruine bonen, kun je ook Borlotti bonen gebruiken.

Lees meer

Frisse speltsalade met feta, munt en lente-uitjes

frisse-speltsalade

Spelt is een stoer “oer”graan en een perfecte basis voor frisse bijgerechten zoals deze salade met feta, munt en lente-uitjes. De milde honing-citroendressing met knoflook maakt het af. Voeg voor een leuke variant op dit recept wat geroosterde pecannoten of in citroensap geweekte rozijnen toe!

Lees meer

De aller-lekkerste vegetarische chili ooit

chili

Chili is de volgende dag nog lekkerder, daarom is dit recept voor een extra grote pan vol overheerlijke chili. Zodat je er de volgende dag of later in de week nog een keer van kunt genieten! In dit recept is de gedroogde variant van de poblano chilipeper gebruikt. Deze pepersoort heeft een dieprode kleur en gerimpeld velletje. Gedroogd is de smaak zoetig, rokerig en medium scherp tot scherp. Het is niet erg als je geen poblano (ook wel “ancho” genoemd) poeder kunt vinden, gebruik in ieder geval chilipoeder van de beste kwaliteit die je kunt vinden. Variatietip: gebruik niet 2 liter groentebouillon maar 1 ½liter water en ½ liter rode wijn. Voeg in het recept dan eerst de wijn toe en laat de alcohol verdampen voordat je de groentebouillon erbij doet.

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links