Bio producten

HOOFDINGREDIËNT

Kiptajine met olijven, citroen en koriander met bulgur

Kiptajine_met_olijven

Een tajine is een van oorsprong Marokkaanse aardewerken stoofpan met een relatief hoog kegelvormig deksel. Alles wat lekker lang en rustig gaar mag stoven, is geschikt om in een tajine klaar te maken (maar een gewone braadpan gebruiken mag natuurlijk ook). Zoals kip bijvoorbeeld, met Noord-Afrikaanse smaken!

Lees meer

Frisse speltsalade met feta, munt en lente-uitjes

frisse-speltsalade

Spelt is een stoer “oer”graan en een perfecte basis voor frisse bijgerechten zoals deze salade met feta, munt en lente-uitjes. De milde honing-citroendressing met knoflook maakt het af. Voeg voor een leuke variant op dit recept wat geroosterde pecannoten of in citroensap geweekte rozijnen toe!

Lees meer

Bulgursalade met kikkererwten, granaatappel en amandelen

Bulgursalade_met_kikkererwten

Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!

Lees meer

Mediterrane bulgursalade

mediterrane bulgursalade

Bulgur is een typisch Mediterraan / Midden-Oosters product wat het zowel warm als koud heel goed doet als bijgerecht. En voeg je aan deze salade met Mediterrane smaken wat feta of gerookte kip toe, dan heb je meteen een complete lunch of licht diner!

Lees meer

Bananabread met dadels en walnoten

bananabread

Bananabread is zacht, vol en bijzonder van smaak. Vooral wanneer je dit gebak (wat tussen brood en cake in zit) verrijkt met walnoten en dadels. Pecannoten zijn overigens ook geschikt en doe er wat gedroogde cranberry’s bij voor een fris-zoetzuur accent!

Lees meer

Met blauwaderkaas gevulde dadels

gevulde_dadels

Dadels combineren uitstekend met (klassieke) hartige smaken, zoals die van kaas, spek en paté. Gedroogde dadels zijn (ook geopend) lang houdbaar en kun je dus altijd thuis op voorraad hebben. In een handomdraai heb je een heerlijk borrelhapje op tafel: gevuld met een reepje blauwaderkaas bijvoorbeeld.

Lees meer

Quinoa-spelt ontbijtje met kaneel, pecannoten en bosvruchten

berry_quinoa

Van de twee typische “oergranen” quinoa en spelt maak je een verrassend en hartverwarmend ontbijtje (of lunch… of tussendoortje… of… wanneer je maar wilt!). Op smaak gebracht met kaneel en agavesiroop, krokant geroosterde pecannoten en friszoete bosvruchten!

Lees meer

Kerstbrood

kerstbrood

Geen kersttafel compleet zonder kerstbrood. Onze variant is extra rijk gevuld met dadels, pistachenoten, amandelen, gekonfijte kersen, cranberry’s en rozijnen. Het subtiel aanwezige vleugje kaneel en de citroenrasp geven het brood een overheerlijke verfijnde smaak. Lekker met een laagje verse biologische boeren roomboter!

Lees meer

Noten-dadeltaartje

Noten-dadeltaartje-kopie

De combinatie van noten en dadels is klassiek en altijd goed. Het knapperige van de noten en het sappige van de dadels komen in dit volle, kruidige taartje samen tot een harmonieus gebakje. Geef er een flinke dot vers geklopte slagroom met zure room bij voor extra feestelijk genieten!

Lees meer

Chutney van dadels, ananas en vijgen

Chutney-van-dadels,-ananas-en-vijgen

Bij de feestdagen hoort natuurlijk feestelijk tafelen en borrelen. Ons chutney recept is kruidig en verrassend: met dadels, ananas, vijgen en winterse specerijen. Heerlijk bij traditioneel gebraad en minstens zo lekker bij een mooie kaasplank!

Lees meer
Pagina 8 van 9« Meest recente...56789

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links