Bio producten

HOOFDINGREDIËNT

Fregola Sarda tostata con salciccia

fregola-sarda-tostata-con-salciccia

Risotto op zijn Sardijns, met kruidige worst! Fregola is een pastaspecialiteit uit Sardinië en een variant van de Arabische couscous. In Sardinië is het moeilijk om een restaurant te vinden waar de chef géén fregola serveert, maar ook wereldwijd wordt fregola als gedroogde pasta steeds meer bekend en gewaardeerd.

Fregola tostata zie je meestal terug als basis van de lekkerste “risotto’s.” En die vind je er in allerlei smaken: met linzen en pancetta, met erwten en munt, met worst en chili Omdat fregola tostata geroosterd is, blijft de pasta ook wanneer deze wat langer gaart, heerlijk al dente!

Lees meer

Freekeh carrotcake met roomkaas “icing”

freekeh-carrotcake

Freekeh is een razend populair graan met een ietwat nootachtige, zeer licht gerookte smaak. Freekeh wordt groen geoogst, dus op de piek van de beste voedingswaarden, daarna in het kaf geroosterd en vervolgens gepeld.

Gebroken freekeh lijkt op bulgur. Deze variant gebruik je voor het maken van pilavs, risotto-achtige gerechten, door soep en in salades, om groenten zoals paprika mee te vullen en als bijgerecht bij bijvoorbeeld lamsvlees en kip. De aardse smaak en crunchy bite gaan uitstekend samen met “zoete” specerijen als kaneel.

Maar je kunt het natuurlijk ook ècht spannend maken, zoals met deze carrotcake op basis van geraspte wortel, pecannoten en…. freekeh!

Lees meer

Borlottibonen salade met tonijn

BORLOTTI-TONIJN

Peulvruchten zijn veelzijdig: koud, warm, in een dip, soep of salade. In dit zomerse saladerecept combineert Zij van GreenAge borlottibonen met tonijn, rode ui, olijfolie en citroen. Voor een zonnige lunch of als licht diner. In plaats van tonijn kun je trouwens ook (gestoomde of gerookte) makreel of sardines van de gril gebruiken!

Lees meer

Tomatenbrood met olijven

TOMATENBROOD-MET-OLIJVEN

Wie kent ze niet? Ciabatta-achtige, platte broden – naturel, met olijven, Italiaanse kruiden, gedroogde tomaatjes. In dit tomatenbrood met olijven vind je een beetje van alles: zontomaatjes, groene en / of zwarte olijven en tijm! Lekker voor bij de borrel met een tapenade of dip of als lunch met een flinke pluk rucola en gegrilde artisjokken bijvoorbeeld.

Lees meer

Spicy notenmix

SPICY-NOTENMIX

GreenAge heeft voor jou allerlei gekruide notenmixen. Maar met het grootste gemak maak je zo’n mix helemaal zelf en afgestemd op jouw persoonlijke smaak. Met het recept hieronder helpen we je alvast op weg!

Lees meer

Quinoa rotsjes

QUINOA-ROTSJES

Voor de lekkere trek, als snack of over salades, maak je heel eenvoudig zelf quinoa rostjes! Deze hartige variant maak je met een vleugje zout en paprika- of currypoeder. Voor een zoete versie laat je dat gewoon weg en voeg je wat kaneel en eventueel rozijnen toe.

Lees meer

Kokosijs met zwarte sesam

KOKOSIJS

In Azië kom je wel vaker toetjes tegen, gemaakt van ingrediënten die “wij Europeanen” eerder in hartige gerechten zouden gebruiken. Romig kokosijs met zwarte sesam is daar een typisch voorbeeld van. En oooo zo lekker!

Lees meer

Kokoscheesecake

KOKOSCHEESECAKE2

Cheesecake is er in vele varianten. Deze versie met kokos bak je “New York” style en met roomkaas en eieren in de oven. Hij is behoorlijk vullend, dus snijd er kleine puntjes van. Maak de cheesecake ook eens in een vierkante of rechthoekige vorm en snijd er kleine vierkantjes van, voor een minitoetje of als onderdeel van een toetjesbuffet of high tea!

Lees meer

Bulgursalade met dadelstukjes, cashewnoten en gerookte kip

BULGURSALADEMETDADELSTUKJES

Van bulgur kun je allerlei soorten salades maken – bulgur leent zich uitstekend voor eindeloos variëren met smaken. Dit recept met romige cashewnoten, zoete dadelstukjes en hartige gerookte kip is een eenvoudige basis waar je vervolgens alle kanten mee op kunt. Vervang de dadelstukjes voor ander gedroogd fruit (zoals cranberries, rozijnen) en in plaats van cashewnoten kun je een keer amandelen of pecannoten gebruiken. Liever een vegetarische bulgursalade? Gebruik dan feta of buffelmozzarella. Met makreel is deze salade ook heel lekker trouwens!

Lees meer

Khao Pad – Thaise gebakken rijst met ananas, garnalen en cashewnoten

KHAOPAD

Kenmerkend voor de meeste Thaise rijst- of noodlegerechten, is dat ze (als je eenmaal alles hebt gesneden en gehakt) binnen een paar minuten op tafel staan. Khao Pad (gebakken rijst) kom je tegen in allerlei variaties – deze is met paprika, cashewnoten, ananas en garnalen (de meest voorkomende versie).

Lees meer
Pagina 3 van 912345...Minst recente »

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links