Bio producten

MOSTERDZAAD

Honing-tijm mosterd

HONING-TIJM-MOSTERD

Honing, tijm en mosterd zijn smaakvrienden, ook in mosterd! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.

Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten en òf en hoeveel (kokosbloesem)suiker of honing je gebruikt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Lees meer

Grove zure mosterd zonder suiker

GROVE-ZURE-MOSTERD-ZONDER-SUIKER

De persoonlijke favoriet van GreenAge, geweldig op een klassieke bitterbal of bij oude (geiten)kaas! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.

Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Lees meer

Pompoen-mosterdsoep

recept-van-de-maand-pompoen-mosterdsoep-greenage

In de meeste recepten voor mosterdsoep wordt mosterd gebruikt. Da’s op zich niet vreemd natuurlijk. Wanneer je mosterdzaad gebruikt in plaats van mosterd, krijg je een heel ander effect: de soep wordt minder zuur en de mosterdsmaak milder maar kruidiger. Dit combineert perfect met het zoete, aardse karakter van pompoen. De schil van die pompoen laat je lekker zitten, want die wordt net zo zacht als het vruchtvlees en geeft juist een krachtige smaak en kleur aan de soep.

Lees meer

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Instagram

Volg ons

Links