Caponata is een Siciliaanse zoet-zure salsa waarin aubergines de hoofdrol spelen. Er bestaan allerlei lokale varianten – al dan niet gecombineerd met rozijnen en / of pijnboompitten. In onze versie vind je beide toevoegingen terug, samen met paprika’s, bleekselderij en groene olijven. Je eet caponata op crostini of bruschette, bij vlees en gevogelte maar volgens de Sicilianen hoort caponata bij vis en in Palermo eet je het bij octopus.
Lees meer →KOKOSBLOESEMSUIKER
Wanneer bij ons de zomer begint, is het winter in Brazilië. In juni vieren de Brazilianen “Festa Juninha” en daar hoort dit fris en zomers gebakje / toetje bij van tapioca & kokos. Met een stengel sereh, vanille en limoenrasp geef je er je eigen frisse en kruidige twist aan.
Lees meer →“Bakker, heeft u ook worteltjestaart?” Wie kent deze mop nou niet? Als kind leek mij (Zij van GreenAge) worteltjestaart ronduit vies. Wortel & taart in 1 gerecht kan niet goed gaan. Inmiddels weet ik wel beter en blijkt carrotcake niet alleen waanzinnig jammie maar ook nog eens in vele versies een steeds weer verrassend baksel. Heel Holland bakt worteltjestaart zeg maar ;- )
Lees meer →“Oatmeal”, oftewel “havermout.” De Engelsen en Amerikanen maken er al jaren cookies van. En dat kunnen wij ook natuurlijk. In dit recept verrijken we de cookies met hazelnoten en cranberries, maar je kunt natuurlijk iedere noot en ieder (klein) gedroogd fruitje kiezen wat je wilt!
Lees meer →Wie kent ze niet? Ciabatta-achtige, platte broden – naturel, met olijven, Italiaanse kruiden, gedroogde tomaatjes. In dit tomatenbrood met olijven vind je een beetje van alles: zontomaatjes, groene en / of zwarte olijven en tijm! Lekker voor bij de borrel met een tapenade of dip of als lunch met een flinke pluk rucola en gegrilde artisjokken bijvoorbeeld.
Lees meer →GreenAge heeft voor jou allerlei gekruide notenmixen. Maar met het grootste gemak maak je zo’n mix helemaal zelf en afgestemd op jouw persoonlijke smaak. Met het recept hieronder helpen we je alvast op weg!
Lees meer →In Azië kom je wel vaker toetjes tegen, gemaakt van ingrediënten die “wij Europeanen” eerder in hartige gerechten zouden gebruiken. Romig kokosijs met zwarte sesam is daar een typisch voorbeeld van. En oooo zo lekker!
Lees meer →Cheesecake is er in vele varianten. Deze versie met kokos bak je “New York” style en met roomkaas en eieren in de oven. Hij is behoorlijk vullend, dus snijd er kleine puntjes van. Maak de cheesecake ook eens in een vierkante of rechthoekige vorm en snijd er kleine vierkantjes van, voor een minitoetje of als onderdeel van een toetjesbuffet of high tea!
Lees meer →Kenmerkend voor de meeste Thaise rijst- of noodlegerechten, is dat ze (als je eenmaal alles hebt gesneden en gehakt) binnen een paar minuten op tafel staan. Khao Pad (gebakken rijst) kom je tegen in allerlei variaties – deze is met paprika, cashewnoten, ananas en garnalen (de meest voorkomende versie).
Lees meer →Bananabread is zacht, vol en bijzonder van smaak. Vooral wanneer je dit gebak (wat tussen brood en cake in zit) verrijkt met walnoten en dadelstukjes. Pecannoten zijn overigens ook geschikt en doe er wat gedroogde cranberry’s of andere rode bessen bij voor een fris-zoetzuur accent!
Lees meer →