Peulvruchten zijn veelzijdig: koud, warm, in een dip, soep of salade. In dit zomerse saladerecept combineert Zij van GreenAge borlottibonen met tonijn, rode ui, olijfolie en citroen. Voor een zonnige lunch of als licht diner. In plaats van tonijn kun je trouwens ook (gestoomde of gerookte) makreel of sardines van de gril gebruiken!
Lees meer →BORLOTTI BONEN
Bonen doen het uitermate goed in salades: gecombineerd met andere peulvruchten zoals kikkererwten maar ook met linzen. Verrijk de salade met verse kruiden van het seizoen en een zachtzoete honingdressing met knoflook, olijfolie en citroensap! Variatietip: strooi wat gebrokkelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade of maak een variant met blokjes gerookte zalm of makreel!
Lees meer →Bruine bonen uit Zeeland en spelt uit Groningen: het gouden graan uit Noord-Nederland ontmoet stoere retro bonen van de Zuid-Westelijke Hollandse kust in dit hartverwarmend, kruidig soepje! Als alternatief voor de bruine bonen, kun je ook Borlotti bonen gebruiken.
Lees meer →