HOOFDINGREDIËNT

Tomaten-cashewsoep

tomaten-cashew-soep

GreenAge is dol op cashewnoten! We eten ze rauw, geroosterd, gekruid, gekarameliseerd en verwerkt in heerlijke dips & salades. In soep doen ze het ook geweldig, gecombineerd met tomaten bijvoorbeeld. En door de variëren met specerijen en kruiden, geef je deze romige soep een heerlijk winters, dan wel zomers tintje.

Lees meer

Gomasio

gomasio

Zij van GreenAge maakte voor het eerst gomasio toen ze 7 jaar oud was. Zij deed dit samen met / leerde dit van oppas Mirjam die macrobiotisch kookte en gomasio gebruikte als smaakmaker over bijvoorbeeld salades, rijst- en wokgerechten en nog heel veel meer. Gomasio maken is supersimpel, smaakt superjammie èn is supergezond want sesam zit bommetjevol calcium.

Lees meer

Parelcouscous “à la risotto” met paddenstoelen & Pecorino

Parelcouscous-paddenstoelen-Pecorino

Geroosterde parelcouscous (“Fregola tostata” genaamd op Sardinië) leent zich uitstekend voor het maken van risottoachtige gerechten. Doordat de couscousballetjes geroosterd zijn, blijven ze lekker stevig. Op Sardinië maakt men deze geroosterde parelcouscous vaak klaar met tomaat, salie en pecorino (Sardijnse schapenkaas). Onze versie is er een met paddenstoelen en met voor de frisheid wat geraspte citroenschil!

Lees meer

Caponata Siciliana

CAPONATA_SICILIANA

Caponata is een Siciliaanse zoet-zure salsa waarin aubergines de hoofdrol spelen. Er bestaan allerlei lokale varianten – al dan niet gecombineerd met rozijnen en / of pijnboompitten. In onze versie vind je beide toevoegingen terug, samen met paprika’s, bleekselderij en groene olijven. Je eet caponata op crostini of bruschette, bij vlees en gevogelte maar volgens de Sicilianen hoort caponata bij vis en in Palermo eet je het bij octopus.

Lees meer

Choco chia toetje

CHOCO-CHIA-TOETJE

Chiazaadjes hebben de wonderlijke eigenschap dat het velletje ervan een geleiachtig laagje wordt wanneer het in aanraking komt met vocht. Dat laagje neemt tot wel 10 x zijn volume aan vocht op. Geweekte chia (chiagelei) is een geweldig bindmiddel voor jams en gebak (in plaats van ei!). Wanneer je het als hoofdingrediënt gebruikt voor een toetje, krijg je een heerlijke structuur die doet denken aan tapioca.

Lees meer

Honing-tijm mosterd

HONING-TIJM-MOSTERD

Honing, tijm en mosterd zijn smaakvrienden, ook in mosterd! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.

Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten en òf en hoeveel (kokosbloesem)suiker of honing je gebruikt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Lees meer

Spaghetti met gehaktballetjes van rode quinoa in tomatensaus

SPAGHETTI-MET-GEHAKTBALLETJES-VAN-RODE-QUINOA

Voor een authentieke Italiaanse tomatensaus, heb je niets anders nodig dan verse, goed rijpe biologische tomaten, wat knoflook en geduld. Voor de lekkerste vegetarische balletjes gebruik je rode quinoa. Kook er wat spaghetti bij en klaar is je supergezonde Italiaanse pasta “gehaktballetjes” van Inca-oergraan!

Lees meer

Chiapuddinkjes met granaatappel

CHIAPUDDINKJES-MET-GRANAATAPPEL

Chiazaadjes nemen tot wel 10 x hun volume aan vocht op. En vol water, (kokos)melk of bijvoorbeeld yoghurt, worden ze heerlijk zacht en geleiachtig. Niet verwonderlijk dus, dat je van chiazaadjes de makkelijkste en lekkerste puddinkjes maakt. Voor dit recept gebruik je amandelmelk en Griekse yoghurt, maar je kunt even goed gewone of iedere andere plantaardige melk gebruiken.

Lees meer

Coconut cuscuz de tapioca (Braziliaans kokos-tapioca toetje / gebakje)

COCONUT-CUSCUZ-DE-TAPIOCA

Wanneer bij ons de zomer begint, is het winter in Brazilië. In juni vieren de Brazilianen “Festa Juninha” en daar hoort dit fris en zomers gebakje / toetje bij van tapioca & kokos. Met een stengel sereh, vanille en limoenrasp geef je er je eigen frisse en kruidige twist aan.

Lees meer

Amandelpesto

AMANDELPESTO

Deze pesto ziet eruit als de klassieke pesto Genovese maar is het niet. Pesto Genovese maak je traditioneel met pijnboompitten en zónder knoflook. Maar je kunt in plaats van pijnboompitten natuurlijk ook noten gebruiken, zoals cashew, walnoot of in dit geval: amandelen. En omdat wij bij GreenAge dol op knoflook zijn, mag dat er ook bij! Heerlijk op een broodje oude kaas met zoete rode paprika of door pasta. Buon apetito!

Lees meer
Pagina 1 van 812345...Minst recente »

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links