HOOFDINGREDIËNT

Rode wijnrisotto met Pecorino

risottopecorino

Risotto wordt vaak bereid met een scheut witte wijn. Bij GreenAge zijn we dol op de variant met rode wijn – deze kom je in Italië vrijwel altijd tegen in de betere wijngebieden en zonder andere “dominante” smaakbepalers. Serveer er een frisse salade bij van bijvoorbeeld rucola en tomaatjes met olijfolie & balsamico azijn en je op en top Italiaanse “primi” is een complete maaltijd!

Lees meer

Kruidige yoghurtdip met citroen en hazelnoten

yoghurtdip

Warm zonnig weer vraagt om frisse gerechten! Deze heerlijk frisse, Midden-oosters getinte yoghurtdip is klaar in een handomdraai en serveer je bij borrel of bbq of als voorgerecht.

Lees meer

Amandel-truffel caramel met zeezout

amandeltruffel

Soms even lekker zondigen. Met suiker – want dat heb je nou eenmaal nodig voor het maken van caramel. En heel luxe zondigen, want Zij van GreenAge gebruikt in dit recept truffelolie & zeezout voor een extra kick!

Lees meer

Tomaten-cashewsoep

tomaten-cashew-soep

GreenAge is dol op cashewnoten! We eten ze rauw, geroosterd, gekruid, gekarameliseerd en verwerkt in heerlijke dips & salades. In soep doen ze het ook geweldig, gecombineerd met tomaten bijvoorbeeld. En door de variëren met specerijen en kruiden, geef je deze romige soep een heerlijk winters, dan wel zomers tintje.

Lees meer

Gomasio

gomasio

Zij van GreenAge maakte voor het eerst gomasio toen ze 7 jaar oud was. Zij deed dit samen met / leerde dit van oppas Mirjam die macrobiotisch kookte en gomasio gebruikte als smaakmaker over bijvoorbeeld salades, rijst- en wokgerechten en nog heel veel meer. Gomasio maken is supersimpel, smaakt superjammie èn is supergezond want sesam zit bommetjevol calcium.

Lees meer

Parelcouscous “à la risotto” met paddenstoelen & Pecorino

Parelcouscous-paddenstoelen-Pecorino

Geroosterde parelcouscous (“Fregola tostata” genaamd op Sardinië) leent zich uitstekend voor het maken van risottoachtige gerechten. Doordat de couscousballetjes geroosterd zijn, blijven ze lekker stevig. Op Sardinië maakt men deze geroosterde parelcouscous vaak klaar met tomaat, salie en pecorino (Sardijnse schapenkaas). Onze versie is er een met paddenstoelen en met voor de frisheid wat geraspte citroenschil!

Lees meer

Caponata Siciliana

CAPONATA_SICILIANA

Caponata is een Siciliaanse zoet-zure salsa waarin aubergines de hoofdrol spelen. Er bestaan allerlei lokale varianten – al dan niet gecombineerd met rozijnen en / of pijnboompitten. In onze versie vind je beide toevoegingen terug, samen met paprika’s, bleekselderij en groene olijven. Je eet caponata op crostini of bruschette, bij vlees en gevogelte maar volgens de Sicilianen hoort caponata bij vis en in Palermo eet je het bij octopus.

Lees meer

Choco chia toetje

CHOCO-CHIA-TOETJE

Chiazaadjes hebben de wonderlijke eigenschap dat het velletje ervan een geleiachtig laagje wordt wanneer het in aanraking komt met vocht. Dat laagje neemt tot wel 10 x zijn volume aan vocht op. Geweekte chia (chiagelei) is een geweldig bindmiddel voor jams en gebak (in plaats van ei!). Wanneer je het als hoofdingrediënt gebruikt voor een toetje, krijg je een heerlijke structuur die doet denken aan tapioca.

Lees meer

Honing-tijm mosterd

HONING-TIJM-MOSTERD

Honing, tijm en mosterd zijn smaakvrienden, ook in mosterd! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.

Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten en òf en hoeveel (kokosbloesem)suiker of honing je gebruikt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Lees meer

Spaghetti met gehaktballetjes van rode quinoa in tomatensaus

SPAGHETTI-MET-GEHAKTBALLETJES-VAN-RODE-QUINOA

Voor een authentieke Italiaanse tomatensaus, heb je niets anders nodig dan verse, goed rijpe biologische tomaten, wat knoflook en geduld. Voor de lekkerste vegetarische balletjes gebruik je rode quinoa. Kook er wat spaghetti bij en klaar is je supergezonde Italiaanse pasta “gehaktballetjes” van Inca-oergraan!

Lees meer
Pagina 1 van 912345...Minst recente »

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links