HOOFDINGREDIËNT

Coconut cuscuz de tapioca (Braziliaans kokos-tapioca toetje / gebakje)

COCONUT-CUSCUZ-DE-TAPIOCA

Wanneer bij ons de zomer begint, is het winter in Brazilië. In juni vieren de Brazilianen “Festa Juninha” en daar hoort dit fris en zomers gebakje / toetje bij van tapioca & kokos. Met een stengel sereh, vanille en limoenrasp geef je er je eigen frisse en kruidige twist aan.

Lees meer

Amandelpesto

AMANDELPESTO

Deze pesto ziet eruit als de klassieke pesto Genovese maar is het niet. Pesto Genovese maak je traditioneel met pijnboompitten en zónder knoflook. Maar je kunt in plaats van pijnboompitten natuurlijk ook noten gebruiken, zoals cashew, walnoot of in dit geval: amandelen. En omdat wij bij GreenAge dol op knoflook zijn, mag dat er ook bij! Heerlijk op een broodje oude kaas met zoete rode paprika of door pasta. Buon apetito!

Lees meer

Zomerse salade van parelgerst

ZOMERSE-SALADE-VAN-PARELGERST

Parelgerst: de “half volkoren” variant van parelgort. Parelgerst van GreenAge is geteeld door Piet en op molenstenen geslepen door Cees. Het graan is snel gaar (want je hoeft het niet te weken) & is afgekoeld een perfecte basis voor salades. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met wat je erdoorheen mengt. Wij kiezen hier voor een frisse zomerse versie, met tomaatjes en verse groene kruiden!

Lees meer

Kruidige carrotcake

KRUIDIGE-CARROTCAKE

“Bakker, heeft u ook worteltjestaart?” Wie kent deze mop nou niet? Als kind leek mij (Zij van GreenAge) worteltjestaart ronduit vies. Wortel & taart in 1 gerecht kan niet goed gaan. Inmiddels weet ik wel beter en blijkt carrotcake niet alleen waanzinnig jammie maar ook nog eens in vele versies een steeds weer verrassend baksel. Heel Holland bakt worteltjestaart zeg maar ;- )

Lees meer

Oatmeal cookies (20 stuks)

OATMEAL-COOKIES

“Oatmeal”, oftewel “havermout.” De Engelsen en Amerikanen maken er al jaren cookies van. En dat kunnen wij ook natuurlijk. In dit recept verrijken we de cookies met hazelnoten en cranberries, maar je kunt natuurlijk iedere noot en ieder (klein) gedroogd fruitje kiezen wat je wilt!

Lees meer

Grove zure mosterd zonder suiker

GROVE-ZURE-MOSTERD-ZONDER-SUIKER

De persoonlijke favoriet van GreenAge, geweldig op een klassieke bitterbal of bij oude (geiten)kaas! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.

Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Lees meer

Pompoen-mosterdsoep

recept-van-de-maand-pompoen-mosterdsoep-greenage

In de meeste recepten voor mosterdsoep wordt mosterd gebruikt. Da’s op zich niet vreemd natuurlijk. Wanneer je mosterdzaad gebruikt in plaats van mosterd, krijg je een heel ander effect: de soep wordt minder zuur en de mosterdsmaak milder maar kruidiger. Dit combineert perfect met het zoete, aardse karakter van pompoen. De schil van die pompoen laat je lekker zitten, want die wordt net zo zacht als het vruchtvlees en geeft juist een krachtige smaak en kleur aan de soep.

Lees meer

Gevuld speculaas met zelfgemaakt amandelspijs

gevulde-speculaas

Speculaas wordt nog specialer wanneer je het vult met zelf gemaakt amandelspijs. Wat zogezegd “een eitje” is, je moet alleen even weten hoe je het maakt. Dus dat vertelt Zij van GreenAge je graag met dit recept wat zij schreef voor het kookboek Eerlijk Eten. Daarin vind je trouwens ook haar recept voor je eigen speculaaskruidenmengsel!

Lees meer

Fregola con vongole

fregola-con-vongole

Een traditioneel Sardijns recept: fregola in bouillon – het is geen soep en het is geen “gewoon” pastagerecht maar zit hier precies tussenin! Als je geen vongole kunt krijgen, kun je voor dit recept natuurlijk ook gewoon mosselen gebruiken.

Lees meer

Fregola Sarda tostata con salciccia

fregola-sarda-tostata-con-salciccia

Risotto op zijn Sardijns, met kruidige worst! Fregola is een pastaspecialiteit uit Sardinië en een variant van de Arabische couscous. In Sardinië is het moeilijk om een restaurant te vinden waar de chef géén fregola serveert, maar ook wereldwijd wordt fregola als gedroogde pasta steeds meer bekend en gewaardeerd.

Fregola tostata zie je meestal terug als basis van de lekkerste “risotto’s.” En die vind je er in allerlei smaken: met linzen en pancetta, met erwten en munt, met worst en chili Omdat fregola tostata geroosterd is, blijft de pasta ook wanneer deze wat langer gaart, heerlijk al dente!

Lees meer
Pagina 1 van 812345...Minst recente »

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links