RECEPTEN

Honing-tijm mosterd

HONING-TIJM-MOSTERD

Honing, tijm en mosterd zijn smaakvrienden, ook in mosterd! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.

Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten en òf en hoeveel (kokosbloesem)suiker of honing je gebruikt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Lees meer

Spaghetti met gehaktballetjes van rode quinoa in tomatensaus

SPAGHETTI-MET-GEHAKTBALLETJES-VAN-RODE-QUINOA

Voor een authentieke Italiaanse tomatensaus, heb je niets anders nodig dan verse, goed rijpe biologische tomaten, wat knoflook en geduld. Voor de lekkerste vegetarische balletjes gebruik je rode quinoa. Kook er wat spaghetti bij en klaar is je supergezonde Italiaanse pasta “gehaktballetjes” van Inca-oergraan!

Lees meer

Chiapuddinkjes met granaatappel

CHIAPUDDINKJES-MET-GRANAATAPPEL

Chiazaadjes nemen tot wel 10 x hun volume aan vocht op. En vol water, (kokos)melk of bijvoorbeeld yoghurt, worden ze heerlijk zacht en geleiachtig. Niet verwonderlijk dus, dat je van chiazaadjes de makkelijkste en lekkerste puddinkjes maakt. Voor dit recept gebruik je amandelmelk en Griekse yoghurt, maar je kunt even goed gewone of iedere andere plantaardige melk gebruiken.

Lees meer

Coconut cuscuz de tapioca (Braziliaans kokos-tapioca toetje / gebakje)

COCONUT-CUSCUZ-DE-TAPIOCA

Wanneer bij ons de zomer begint, is het winter in Brazilië. In juni vieren de Brazilianen “Festa Juninha” en daar hoort dit fris en zomers gebakje / toetje bij van tapioca & kokos. Met een stengel sereh, vanille en limoenrasp geef je er je eigen frisse en kruidige twist aan.

Lees meer

Amandelpesto

AMANDELPESTO

Deze pesto ziet eruit als de klassieke pesto Genovese maar is het niet. Pesto Genovese maak je traditioneel met pijnboompitten en zónder knoflook. Maar je kunt in plaats van pijnboompitten natuurlijk ook noten gebruiken, zoals cashew, walnoot of in dit geval: amandelen. En omdat wij bij GreenAge dol op knoflook zijn, mag dat er ook bij! Heerlijk op een broodje oude kaas met zoete rode paprika of door pasta. Buon apetito!

Lees meer

Zomerse salade van parelgerst

ZOMERSE-SALADE-VAN-PARELGERST

Parelgerst: de “half volkoren” variant van parelgort. Parelgerst van GreenAge is geteeld door Piet en op molenstenen geslepen door Cees. Het graan is snel gaar (want je hoeft het niet te weken) & is afgekoeld een perfecte basis voor salades. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met wat je erdoorheen mengt. Wij kiezen hier voor een frisse zomerse versie, met tomaatjes en verse groene kruiden!

Lees meer

Kruidige carrotcake

KRUIDIGE-CARROTCAKE

“Bakker, heeft u ook worteltjestaart?” Wie kent deze mop nou niet? Als kind leek mij (Zij van GreenAge) worteltjestaart ronduit vies. Wortel & taart in 1 gerecht kan niet goed gaan. Inmiddels weet ik wel beter en blijkt carrotcake niet alleen waanzinnig jammie maar ook nog eens in vele versies een steeds weer verrassend baksel. Heel Holland bakt worteltjestaart zeg maar ;- )

Lees meer

Oatmeal cookies (20 stuks)

OATMEAL-COOKIES

“Oatmeal”, oftewel “havermout.” De Engelsen en Amerikanen maken er al jaren cookies van. En dat kunnen wij ook natuurlijk. In dit recept verrijken we de cookies met hazelnoten en cranberries, maar je kunt natuurlijk iedere noot en ieder (klein) gedroogd fruitje kiezen wat je wilt!

Lees meer

Grove zure mosterd zonder suiker

GROVE-ZURE-MOSTERD-ZONDER-SUIKER

De persoonlijke favoriet van GreenAge, geweldig op een klassieke bitterbal of bij oude (geiten)kaas! Zelf mosterd maken is kinderachtig eenvoudig. Je moet het alleen wel juist timen wanneer je de mosterd maakt. Vandaag bedenken dat je morgen zelfgemaakte mosterd wilt eten, werkt niet. Mosterd moet rijpen, fermenteren. En dat duurt minimaal een dag of drie maar idealiter een dag of tien.

Zelf gemaakte mosterd is 6-8 weken houdbaar in de koelkast, maar als je de mosterd langer houdbaar wilt maken: steriliseer de pot en deksel, doe de mosterd erin, sluit goed af en zet de pot daarna ca. 5 minuten in een pan (rustig) kokend water. Goed af laten koelen. Je mosterd is dan makkelijk een half jaar houdbaar.

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en azijnsoorten. Kurkuma maakt je mosterd mooi diep geel van kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Lees meer

Pompoen-mosterdsoep

recept-van-de-maand-pompoen-mosterdsoep-greenage

In de meeste recepten voor mosterdsoep wordt mosterd gebruikt. Da’s op zich niet vreemd natuurlijk. Wanneer je mosterdzaad gebruikt in plaats van mosterd, krijg je een heel ander effect: de soep wordt minder zuur en de mosterdsmaak milder maar kruidiger. Dit combineert perfect met het zoete, aardse karakter van pompoen. De schil van die pompoen laat je lekker zitten, want die wordt net zo zacht als het vruchtvlees en geeft juist een krachtige smaak en kleur aan de soep.

Lees meer
Pagina 1 van 812345...Minst recente »

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links