Quinoatoetjes met aardbeien en pistachenoten

QUINOATOETJE
aantal_personen bereidingstijd moeilijkheidsgraad
4 personen ca. 35 minuten + afkoelen Makkelijk

Met quinoa maak je net zo makkelijk verrukkelijke toetjes als hartige gerechten. Dit recept is voor een heerlijk fris en verrassend dessert. Je maakt het makkelijk van te voren, in kleine glaasjes of in 1 grote schaal met een royale laag vers fruit erop.

INGREDIËNTEN

  • 500 ml kokosmelk
  • 100 ml room
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • het merg van 1 vanillestokje
  • heel fijn geraspte schil van 1 onbehandelde limoen
  • 4 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 1/4 theelepel zout
  • 175 gram GreenAge witte quinoa
  • 150 gram aardbeien
  • 1/2 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 75 gram geroosterde gehakte pistachenoten

BEREIDEN

  1. verwarm kokosmelk, room, suiker, zout, vanillemerg, kardemompeulen en het kaneelstokjes
  2. zodra het mengsel bijna kookt, voeg je de quinoa toe
  3. zet het vuur half hoog en gaar de quinoa in ca. 20 tot 30 minuten, totdat de quinoa gaar en het vocht opgenomen is (als het mengsel wat droog is en/of de quinoa nog een beetje hard, voeg dan een extra scheutje kokosmelk of room toe en gaar eventueel nog even door)
  4. haal de pan van het vuur en verwijder kaneelstokje en kardemompeulen
  5. laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koeling tot gebruik
  6. snijd de aardbeien in gelijkmatige partjes en meng ze met een halve eetlepel suiker, zet weg in de koeling tot gebruik
  7. schep de quinoa in de coupes en strooi de rest van de aardbeien eroverheen en maak af met wat gehakte pistachenoten

 

VARIATIETIP

GreenAge

footer-onze-passie-greenage

Laatste pins

Volg ons

Links